۱۴ دی سالروز درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان است، دانشمندی پر تلاش که زیر ساخت توسعه و کاربردی شدن دانش سلولهای بنیادی را در کشور پایه ریزی کرد، دستاوردهای حاصل شده در این حوزه مدیون مجاهدتهای این دانشمند فقید است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشی که امروز امکان درمان بیش از ۷۰ نوع بیماری صعب العلاج را به روش پیوند سلولهای خون ساز ایجاد کرده است.
دکتر امیر علی حمیدیه، رئیس ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص این نوع درمان گفت: این درمان از نوع درمان قطعی برای بیماریهایی است که پیش از این مبتلایان به آن محکوم به مرگ بودند.
به دلیل توانایی منحصر به فرد سلولهای بنیادی، این سلولها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی است.
هم چنین تحقیقات در این زمینه دانش ما را درباره چگونگی رشد و تکوین یک اندام از یک سلول منفرد افزایش داده و مهمتر آنکه به فهم مکانیزم جایگزینی سلولهای سالم با سلولهای آسیب دیده کمک کرده است.
امروز ایران در زمینه تولید علم در حوزه سلولهای بنیادی رتبه اول در منطقه و ۱۳ در جهان را داراست، بیش از ۱۶۰ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت میکنند و ۲۱ مرکز پیوند سلولی آماده ارائه خدمت به مردم هستند.
در سالهای گذشته ترجمه مناسب این علم در زیر شاخههای مختلف سبب شده تا مردم نمود آن را به وضوح در زندگی خود حس کنند و حالا کسب سهم از بازار بزرگ این رشته در جهان جزو اهداف فعالان این زیست بوم است.