دبیر انجمن شیرینی و شکلات گفت: کارخانههای ما در هرماه به ۳۸ هزار تن روغن نیاز دارند، اما فقط دو هزار تن در ماه به دست ما میرسد.
آقای جمشید مغازهای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: حدود دو ماه است که روغن به صورت قطره چکانی در صنایع غذایی توزیع میشود و کارخانههای تولید کننده مواد غذایی که نیاز به روغن دارند حالا با کاهش تولید مواجه شدهاند و در شرف تعطیلی هستند.
وی گفت: هم اکنون صدها تن روغن در بنادر رسوب کرده است، اما تامینکنندگان میگویند ارز لازم برای روغن اختصاص نیافته، از طرفی بحث حذف ارز ترجیحی هم باعث شده تا تامین کنندگان در انتظار تعیین تکلیف برای قیمتگذاری بمانند.
آقای مغازهای افزود: نهادهای ذیربط به راحتی میتوانند مشخص کنند که کدام یک از تامین کنندهها به چه میزان ارز دریافت کرده است، اما پیگیریهای لازم جهت واردات و توزیع روغن انجام نمیشود.
وی گفت: کارخانهها مجبور هستند برای تهیه روغن به بازار آزاد رجوع کنند و با قیمتی حدود سه برابر قیمت تعیین شده یعنی بالای ۵۰۰ هزار تومان از بازار آزاد روغن تهیه کنند، اما در بازار آزاد هم عرضه محدود است و پاسخگوی نیاز صنعت نیست.