مشاور محیط زیست و آلودگی هوای شهردار تهران بر استفاده مدیران اجرایی از پیشنهادها و راهکارهای نخبگان و افراد دانشگاهی به منظور حل مشکلات شهری تأکید کرد.
مشاور محیط زیست و آلودگی هوای شهردار تهران درباره ماهیت این جلسه، بیان کرد: جلسه هفته گذشته، نخستین جلسه هم اندیشی رسمی بود که با حضور استادان و نخبگان دانشگاهی برگزار شد و خروجیهای این جلسات دسته بندی میشود و در قالب کتاب، مستندسازی خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه خروجی این جلسات راهکارهایی برای مدیران اجرایی خواهد بود، افزود: زبان دانشگاهی باید به کمک مدیراجرایی برای حل مشکلات بیاید چرا که با منابع اندک قرار است بهترین کار انجام شود؛ بنابراین باید از نخبگان و اساتید کمک گرفت تا اتلاف منابع و سرمایه صورت نگیرد.
وی ادامه داد: آلودگی هوا، طرح جامعی ندارد و این درحالی است که همه چیز طرح جامع دارد. تنها راهنمای حل مشکل آلودگی هوا، قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ است، اما این قانون کافی نیست. سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب، قانون اساسی و... هم درباره چگونگی حل مشکل آلودگی هوا وجود دارد، اما باید در کنار اینها طرح جامعی باشد که راهکارهای فوری، کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را بیان کند.
وی با بیان اینکه اراده دولت محلی و مدیریت شهری میتواند به سه مورد شکل عملیاتی بدهد، توضیح داد: در برنامه هفتم توسعه در بودجه سالانه باید منابع مورد نیاز و مشوقهای لازم منظور شود و توسعه مترو و حمل و نقل عمومی اصلیترین راهکار دستیابی به هوای پاک است.
مشاور شهردار تهران مورد دوم را اعمال محدودیتهای تردد خودروهای تک سرنشین و موتورسیکلتهای آلوده کننده در سطح شهر دانست و افزود: مورد سوم اجرای مصوبه خروج خودروهای فرسوده از شهر و جایگزینی آنها با خودروهای پاک (برقی-هیبریدی) است. همچنین باید بر فعالیت پالایشگاهها، نیروگاهها، کارخانجات سیمان-آسفالت و پروژههای عمرانی و عملیات اجرایی نظارت دقیق انجام شود.
هاشمی در پایان گفت: برای مثال یکی از پیشنهادهای این است که به معاون فنی و عمرانی و همچنین خدمات شهری اعلام شود که سیستم مکانیزه رفت و روب جایگزین هزاران کارگر در سطح شهر شود تا گرد و غبار از زمین به هوا پخش نشود. کارخانههای سیمان، آسفالت، زمین خواری و برداشت شن و ماسه و .. به تشدید آلودگی هوا و افزایش شاخص pm ۲.۵ کمک میکند که در اینباره هم پیشنهاداتی برای ارائه وجود دارد.