طرح خدمات مرجع مجازی باید در انجمنهای شهرستانی توسعه یابد و تبلیغات محیطی برای هرچه بیشتر شناخته شدن این طرح صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان درچهارمین کارگروه مرجع مجازی استان در بستر فضای مجازی در اهواز با تاکید بر ارایه موضوعهای خلاقانه در سطح شهرستانهاگفت: با اجرای برنامههای مشخص باید کتابخانهها را از حالت سنتی خارج کرده و تبدیل به پایگاههای اجتماعی کنیم.
عباس حسین زاده طرح خدمات مرجع مجازی را یکی از این برنامهها دانست و افزود: در این طرح که سال ۹۹ اجرا و به ۱۶ شهرستان خوزستان نیز ابلاغ شد به صورت مجازی مقالات از سوی کتابدار مرجع برای پژوهشگران تهیه و ارسال میشود.
وی گفت: با اجرای این طرح تنوع خدمات و روی آوردن به سمت خدمات مجازی در دوران کرونا بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان ادامه داد: مرجع مجازی اعتباری برای سازمان است وارائه خدمات مرجع مجازی و دسترسی به ۲ میلیون رکورد در پایگاههای اطلاعاتی همچنین طرح ایمک شامل ارسال کتاب درب منازل خدمتی شایسته و برازنده مردم این استان است.
وی با بیان اینکه بسیاری از موسسهها و دانشگاهها برای دسترسی به مقالات و پژوهشهای علمی اشتراک تهیه میکنند و محققان و پژوهشگران مستقل برای دسترسی به این خدمات ناچار به خرید اشتراک میباشند گفت: نهاد کتابخانههای عمومی علاوه بر ایجاد این اشتراک و تهیه مقالات و نیازهای اطلاعاتی، مشاوره رایگان نیز ارائه میدهد.
حسین زاده با بیان اینکه تا کنون ۵۶ عنوان دوره کارگاه در موضوعهای مختلف برگزار شده است گفت: این دورهها براساس نوع نیاز کتابداران و پرسنل برگزار شده که هدفی جز رسیدن به خدمات کیفی نداشت.
بیشتر بخوانید:فرهنگ اهداء کتاب به کتابخانهها ترویج شود
استان خوزستان دارای ۲۲۴ باب کتابخانه با بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب در ۱۰ رده موضوعی است.
۱۸۲ باب از کتابخانههای خوزستان نهادی،۴۱ باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل است.