عضو شورای شهر تهران با اشاره به آتش سوزیهای رخ داده در بناهای تاریخی و ارزشمند خواستار ارائه برنامه شهرداری برای جلوگیری از فعالیت مشاغل پر خطر در این بناها با توجه به رعایت منافع مردم شد.
وی افزود: تعدادی از این بناهای ارزشمند تبدیل به انبار کالا یا مکانی غیرمجاز برای برخی مشاغل شده اند که همین موضوع خطر بروز حوادث مختلف از جمله انفجار و آتش سوزی را افزایش میدهد.
وی با اشاره به آتش سوزی بنای میدان حسن آباد در سال ۹۸ ادامه داد: در سالهای اخیر شاهد آتش سوزی در بناهای تاریخی ثبت شده و حتی غیر ثبتی تهران بوده ایم.
وی هچنین به حادثه پلاسکو و معرفی ۵ نقطه بحرانی در تهران که شامل بناهای بازار و خیابان لاله زار میشود، اشاره کرد و گفت: تذکرات لازم در این خصوص از قبل هم داده شده بود و با این وجود در روزهای اخیر شاهد تکرار آتش سوزی در یک بنای تاریخی دیگر در بافت تاریخی تهران هستیم.
رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران افزود: برای مدیریت و رفع این دست مخاطرات، انتقال مشاغل غیر مجاز و نامرتبط با بناهای تاریخی باید در دستور کار قرار گیرد و مشکل تعریف کاربری مناسب برای بناهای تاریخی نیز مرتفع شود.
علوی همچنین از سازمان اتش نشانی خواست تا در گزارشی به شورای شهر در مورد اقدامات و پیگیریهای انجام شده در خصوص حفظ ایمنی بناهای دارای ارزش و جلوگیری از فعالیتهای غیرمجاز در این بنگاها توضیح دهد.
علوی خطاب به مسئولان آتش نشانی گفت: لازم است مشخص شود که در ۲ سال گذشته چه تمهیداتی برای جلوگیری از تکرار این حوادث و حفظ بناهای تاریخی به طور اخص فضاهای پرخطر اندیشیده شده است؟
عضو شورای شهر تهران بار دیگر با تاکید بر در نظر گرفتن منافع شهروندان در طرحها و برنامههای مدیریت شهری گفت: همچنین پیشنهاد میکنم برای خروج مشاغل پر خطر از بافتها و بناهای تاریخی و با رعایت منافع مردم طرح و برنامهای از سوی شهرداری تهران ارائه گردد تا دیگر شاهد تلفات جانی و مخاطرات در بناهای تاریخی و حریم میراثی بافتهای تاریخی شهر تهران نباشیم.