نماز خواندن چه تأثیری بر کاهش اضطراب دارد؟
تأثیر نماز خواندن بر کاهش اضطراب را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اضطراب، بیماری شایع قرن اتم و کهکشان است. پیشرفت سریع و پیچیده علم و بیتوجهی به ارزشهای مذهبی و خانوادگی، هر روز بیش از پیش، اضطرابهای جدیدی در افراد و جامعه بهوجود آوردهاند.
روانپزشکان، معتقدند که اضطراب با یک احساس مبهم دلواپسی که اغلب ناخوشایند و بدون دلیل است، مشخص و بهطور معمول، با یک یا چند مشکل جسمی همراه میشود؛ شخص ممکن است نشانههای جسمی، مانند احساس تپش قلب، تنگی نفس و درد قفسه سینه، خالی شدن سر دل، عرق کردن، سردرد، تکرر ادرار، اسهال، گزگز دست و پاها و لرزش را نیز به همراه داشته باشد.
اضطراب، گاه به شکل طبیعی در اشخاص سالم بروز میکند و گاه به صورت بیمارگونه و دائمی است که نیاز به درمان و مراقبت پزشکی دارد.
دلایل علمی گوناگون از دیدگاههای مختلف بهعنوان دلایل بروز اضطراب و تشدید آن ارائه شدهاند، اما همچنان دور شدن از ایمان مذهبی بهعنوان یک عامل مهم، نقش غیر قابل انکاری در بروز آن دارد. به این ترتیب، نقش پیشگیری کننده و حتی درمانگر مذهب درباره اضطراب، قابل بررسی است.
آرامش حاکم بر روح و روان و در نتیجه، سلامت جسم اشخاص مذهبی، در مقایسه با آشفتگی روانی و جسمی و اضطراب بیمذهبها از قدیم مورد توجه پزشکان بوده است.
الَّذِينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (سوره رعد، آیه ۲۸)
[بازگشتگان به سوی خدا] کسانی هستند که ایمان آوردند و دل آنها به یاد خدا آرام میگیرد. آگاه باشید که دلها تنها به یاد خدا آرام میگیرند.
نماز خواندن در بعد پیشگیری از اضطراب و برای آرامش دائمی جسم و روان، بسیار نقش دارد. در بعد درمان بیماران مبتلا به اضطراب، علاوه بر درمانهای دارویی، روشهایی مانند آموزش انبساط آرامش عضلانی (که در نماز ایجاد میشود) نیز مورد استفاده هستند.
شخص نمازگزار با ایمان به قدرت لایتناهی پروردگاری که در برابر او سر فرود میآورد، خود را در برابر هر عامل که قصد به خطر انداختن، ترساندن و در نتیجه، مضطرب ساختن او را داشته باشد، ایمن مییابد و ضمن تکرار باور اعتقادی خود در نمازها، این ایمنی همهجانبه را به روان خویش، تلقین میکند و سرانجام، آرامش عمیق در خود را بهوجود میآورد.
تحقیقات علمی در بعضی از کشورهای مسلمان نشان میدهند بیماران مضطربی که در کنار درمانهای رایج ضد اضطراب، به خواندن نماز، قرآن و حتی احادیث نبوی و روایات از ائمه اطهار سلامالله علیهم اجمعین پرداختهاند، از بهبودی بیشتر نسبت به دیگران، برخوردار شدهاند.