نایب رئیس مجلس: اعتبار سد هراز آمل در لایحه بودجه۱۴۰۱ افزایش خواهد یافت.
علی نیکزاد گفت: تا حد توان برای افزایش اعتبار پیشنهادی شرکت آب منطقهای مازندران و نماینده مردم آمل در مجلس برای سدهراز در سال آینده با همراهی مجلس کمک خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: سد مخزنی هراز باید خیلی زودتر و در سالهای گذشته به اتمام میرسید و شاهد بهره برداری آن درحال حاضر میبودیم.
کمک از ستاد مدیریت بحران برای تامین اعتبار جاده جایگزین سد هراز
نائب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص اینکه با آبگیری سدهراز بخشی از جاده فعلی و درحال استفاده هراز که از داخل دریاچه سد عبور داده میشود، زیرآب خواهد رفت گفت: ساخت جاده جایگزین سد هراز از سالهای قبل در بالادست این سد شروع شده، و در پیشنهاد جدید در حال پیگیری برای تامین اعتبار مورد نیاز تکمیل جاده وسرعت درتکمیل آن از توان کمکی وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور استفاده شود.
نیکزاد اضافه کرد: هم منابع مالی مورد نیاز سد هراز و هم جاده جایگزینی به صورت ویژه در لایحه بودجه سال۱۴۰۱ و ستاد مدیریت بحران کشور پیگیری و قطعا بخشی از آن تامین و اختصاص داده خواهد شد.
تسهیلات ویژه سازمان شهرداریها برای کمک به معضل زباله آمل
نائب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص چگونگی کمک وح مایت مجلس برای پایان دادن به معضل مدیریت پسماند زباله در شهرستان آمل گفت: سایت زباله در بابل و نیز عمارت زباله شهرستان آمل را بازدید کردم و معتقدم در استان مازندران باید کاری را که در بیشتر کشورهای دنیا اجرا و موفقیت آمیزبوده ما هم در این استان انجام بدهیم.
نیکزاد افزود: ایجاد کارخانههایی که تولید کمپوست میکنند و آلودگی زیست محیطی کمتری دارند و ظرفیت پردازش آن بیش از هزار تن است را حمایت وکمک کنیم تا مقدمات آن در استان اجرایی شود.
وی ادامه داد: به همین منظور به صورت جدی و ویژه قصد داریم تا از توان وکمک سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای موضوع زباله و مدیریت پسماند تسهیلات ویژه داشته باشیم.
نیکزاد یادآور شد: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور منابع تسهیلاتی حدود ۴درصدی ویژه برای این مهم دارند که کمک خواهیم کرد با کمک نمایندگان مردم مازندران در مجلس، انشاله هر چه سریعتر به معضل زباله مازندران به صورت ویژه رسیدگی شود.
یادآور میشوم سد مخزنی هراز در کیلومتر ۲۲جنوب شهر آمل بر روی رودخانهای با همین نام از سال۱۳۸۹ در حال ساخت است و بنا به گفته دست اندرکاران اکنون بیش از ۴۳درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که طول تاج آن ۱۵۰متر ارتفاع به عرض ۳۷۳متر است که با افتتاح آن ظرفیت نهایی وتکمیل حدود ۶۵۰میلیون مترمکعب در سال را دارد، و به تنهایی ۱۴درصد مهار آبهای سطحی مازندران را ارتقا خواهد داد.
همچنین آب شرب مورد نیاز حدود یک میلیون مشترک ۵شهرستان مرکزی مازندران تأمین وکم آبی حدود ۱۰۰هزار هکتار شالیزار این مناطق با افتتاح سد هراز برطرف خواهد شد.
کوه عمارت محل انباشت زباله شهرستان آمل و شهرهای مرکزی مازندران از حدود ۴۰سال قبل تا کنون است که از حدود یک دهه گذشته ظرفیت آن تکمیل و شیرابههای آن به مسیرهای پایین دست که جاده در حال استفاده هراز نفوذ کرده است.
قرار گرفتن محل فعلی دفن زباله آمل در مسیرآب گیری سد در حال ساخت هراز پس از تکمیل، از چند سال گذشته جابه جایی زباله از مکان فعلی به مکانهای جایگزین و نیز بکارگیری فناوریهای جدید برای تبدیل آن را مطرح کرده که با وجود گذشت این همه سال و بازدها و قولهای داده شده از سوی مسئولان کشوری و استانی تاکنون نتیجه بخش نبوده است.