وزرایی که رئیس جمهور را در سفر به قم همراهی کردند در جلسه شورای اداری استان گزارش از نتایج بازدیدها و دیدارهای امروز خود ارائه دادند.
وزرای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز پیش از سخنان رئیس جمهوری گزارشی از پیگیریهای خود در خصوص مسائل استان قم ارائه کردند.
آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) بر ضرورت توجه به آسیب های اجتماعی و فرهنگی استان و شهر قم تاکید کرد.
سید محمدتقی شاهچراغی، استاندار قم با اشاره به وجود هزار و ۵۸۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قم، گفت: امیدواریم با رفع موانع ۲۰ هزار واحد مسکونی با همکاری دستگاه های مختلف ملی و استانی در بافت های فرسوده بازسازی شود.
شاهچراغی کم آبی و تامین حقابه زیست محیطی استان و طرح انتقال آب به استان قم را از دیگر موضوعات مورد نیاز استان قم عنوان کرد که نیاز به مطالعه و پیگیری دارد.
وی با بیان اینکه ۲۳۰۰ واحد صنعتی فعال در استان قم وجود دارد گفت: ۱۶ طرح بزرگ و ۶۵ واحد صنعتی مشکل دار در استان قم باید در قالب کمیته ای با تامین منابع مالی مشکل این واحد ها حل شود
احمد امیر آبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه توجه به مسائلی از قبیل اختصاص اعتبار به فاضلاب برخی مناطق، جمع آوری راه آهن متروکه، تخصص اعتبار ارزی و ریالی به قطار سریع السیر، متروی قم، اختصاص حق آبه های زیست محیطی و تصمیم گیری در خصوص بافت تاریخی را خواستار شد.
وی از ریاست جمهور خواست با هدف ساماندهی دریاچه نمک دستور تشکیل کار گروه ساماندهی و احیای این دریاچه را صادر کند.
حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری، دیگر نماینده قم در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه منطقه پردیسان بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: برای رفع مشکلات این منطقه باید پردیسان به شهر تبدیل شود و ادارات در آن شکل بگیرد تا مشکلات این منطقه حل شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی قم را از دیگر معصلات شهر قم عنوان کرد و گفت: این محدوده در شهر قم قفل شده که اجازه بازسازی و ساخت داده نمی شود و باعث ایجاد مشکلات زیادی برای ساکنان این محدوده شده است.
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تبدیل قنوات به شهرستان را مهمترین خواستههای مردم این منطقه اعلام کرد.
وی از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مصلی منطقه پردیسان خبر داد و گفت: امروز برخی اعتبارات دیگر نیز برای تکمیل تالار و کتابخانه مرکزی قم هم در نظر گرفته شد.
احمد وحیدی، وزیر کشور هم در شورای اداری استان قم با اشاره به سفر خود به شهرستان جعفر آباد، گفت: این شهرستان با تولید ۲۰ هزار تن گوشت ظرفیت خوبی دارد که مشکل فروش دام دارند که با خرید تضمینی ۱۰ هزار تنی گوشت این مشکل حل می شود.
وی افزود: ۱۰ میلیارد تومان سرمایه برای احداث بیمارستان شهرستان جعفریه، مشکل هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی این شهرستان، معاوضه یا جابه جایی ۴۰۰ هکتار زمین حرم حصرت معصومه(س) در این شهرستان، از مهمترین مشکلات شهرستان جعفریه است که نیازمند رسیدگی و پیگیری است.
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جایگاه مهم قم به لحاظ قرار داشتن در شاهراه مواصلاتی استانهای مختلف، افزود: این جایگاه ضرورت تقویت بیمارستانی و اورژانس پیش بیمارستانی را در قم بیش از نقاط دیگر تقویت میکند.
وی گفت: در سفر امروز ۹۰ میلیارد تومان برای تکمیل مرکز جامع سلامت قم اختصاص یافته است.
وزیر بهداشت، گفت: تخصیص اعتبار برای خوابگاه دانشجویی و ساخت مخزن بتنی بیمارستان شهید بهشتی، موافقت با جذب نیرو برای اورژانس ۱۱۵ و مراکز بهداشت استان و تصویب احداث مرکز درمانی ۲۵۰ تخت خوابی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با مشارکت بنیاد برکت از دیگر مصوبات بود.
عین اللهی با اشاره به بازدید خود از شهرستان کهک بر تقویت درمانگاهی شهر و توسعه گردشگری سلامت در منطقه تاکید کرد.
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی هم با اشاره به اجرای ۳۷ طرح برای رفع نقاط حادثه خیز و کنار گذر و تقاطع در قم، گفت: قرار شد برای این طرحها ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شود که برای امسال و سال آینده جزو تعهدات ماست.
وی با اشاره به اهمیت آزادراه ۷۵ کیلومتری قم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که قرار است در قم جایگزین کمربندی امام علی(ع) بشود، گفت: این کنارگذر جزئی از آزادراه بزرگ شهید سلیمنی است که از بندر امام(ره) تا رشت ادامه دارد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بخش قم این آزادراه در دست ساخت است و قرار شد قرارداد بخش واقع در استان مرکزی نیز با سرمایهگذار بسته شود.
قاسمی در خصوص فرودگاه قم، گفت: با توافق استاندار قرار شد در قالب کارگروه اقتصادی ظرف سه ماه آینده در خصوص طرح نیمه کاره فروگاه قم به نتیجه برسد .
وزیر راه و شهرسازی به پیش بینی ساخت ۶۳ هزار واحد مسکونی در طرح جهش مسکن اشاره کرد و گفت: امروز ساخت ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد در قم و شهرستانها آغاز شد.
وی از ثبتنام ۸۹ هزار نفر تا کنون در سامانه در سامانه نهضت ملی مسکن در استان قم خبر داد و گفت: در قم هزار هکتار زمین وجود دارد و توافق شده که بخشی از این زمینها برای فاز دوم ساخت نهضت ملی مسکن اختصاص یابند.
قاسمی در خصوص بافت های فرسوده قم نیز گفت: ۱۰ هزار واحد در قالب بازآفرینی شهری پیشبینی شده و در حال بررسی هستیم تا سهم استان در بازآفرینی شهری افزایش یابد تا نیازهای استان در این زمینه نیز رفع شود.
سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در جلسه شورای اداری استان قم با اشاره به ظرفیت گردشگری و توریست مذهبی در شهر قم، گفت: استان قم برای اسکان و پذیرش زائران و مسافران به ۲۰ هزار تخت نیاز دارد که در حال حاضر ۱۱ هزار تخت در این استان وجود دارد .
وی اعطای تسهیلات بانکی برای ساخت هتل، حمایت از صنایع دستی و بیمه هنرمندان صنایع دستی در این استان را مورد توجه قرار داد و گفت: قم شهر ملی انگشتر است و ظرفیت خوبی برای توسعه در این بخش دارد.
وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی هم قم با ۴۰۰ اثر ثبتی وضعیت مناسبی دارد و قدیمیترین کاروانسرای تاریخی کشور در این استان قرار دارد.
وی در خصوص قرار داشتن بافت تاریخی در داخل بافت فرسوده قم هم، گفت: قم یک شهر تاریخی است که در ساخت و سازها مورد بیمهری قرار گرفته است و ضرورت دارد معماری قم مبتنی بر دیدگاه دینی و اسلامی و تمدنی تعیین شود.