معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت گفت: یکی از موفقترین طرحهای وزارت بهداشت در زمینه مشارکت با بخش غیردولتی و برون سپاری خدمات، ایجاد دفاتر خدمات سلامت بوده است.
وی ادامه داد: دفاتر خدمات سلامت فقط در بخش بهداشت محیط و حرفهای فعال نیستند و ماموریتهای جدیدی برای این دفاتر در نظر گرفته شده است.
معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت گفت: در جلساتی که با معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داشته ایم، مقرر شد که بخشی از خودارزیابی و پایش و نظارت بر خدمات درمانی و همچنین ۱۲ خدمت در سازمان غذا و دارو با اولویت خدمات PMS به دفاتر خدمات سلامت، برون سپاری شود.
اسدی افزود: وقتی این خدمات قرار است به سبد خدماتی دفاتر خدمات اضافه شود، تعداد موجود قطعا پاسخگو نیست و لازم بود که تعداد این دفاتر افزایش یابد و حدود ۳۰۰ دفتر خدمات سلامت جدید در کشور راه اندازی شود.
وی با اشاره به انتشار فراخوان راه اندازی دفاتر خدمات سلامت، گفت: متقاضیان راه اندازی این دفاتر تا ۱۰ دی فرصت دارند که در سامانه https://reg.mobiniranian.ir ثبت نام کنند. آزمون کتبی روز ۲۴ دی برگزار میشود. باید از شرکت مبین سلامت که این وظیفه را برعهده گرفته است، تشکر کنیم، چون همراهی بسیار خوبی با وزارت بهداشت داشته و خدمات با کیفیتی ارائه کرده است که این برگ برندهای برای وزارت بهداشت است.
معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت افزود: بر اساس منطقه جغرافیایی که دفاتر خدمات سلامت ایجاد میشود، چندین نفر به کار گرفته میشوند و با راه اندازی دفاتر خدمات سلامت جدید، تعداد زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود. یکی از نکات مثبت فراخوان تاسیس دفاتر خدمات سلامت جدید این است که همه رشتههای دانشگاهی با اولویت فارغ التحصیلان دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند ثبت نام و این دفاتر را ایجاد کنند.
✅ طرح دفاتر خدمات سلامت اولین بار در حوزه بهداشت محیط در چند سال اخیر استارت خورد که به دلیل مشکلات عدیده با شکست مواجه شد و وزارت بهداشت به جای پذیرش اشتباه معلوم نبود به خاطر انتفاع چه گروه و کسانی دوباره تصمیم گرفت جهت جلوگیری از شکست طرح اشتباه دیگر حیطه های بهداشت را از جمله در گام اول بهداشت حرفه ای(ضابط قضایی اند طبق قانون کار)اضافه نمود!!!!!
حال گویا باز با شکست مواجه و در حال فرار رو به جلو اند و می خواهند معاون بهداشتی جدید را در عمل انجام شده قرار دهند
✅ جالب توجه آن است که این مراکز خدمات سلامت با شعار افزایش کم و کیف مباحث بهداشت محیط و افزایش اشتغال زایی دانش آموختگان مازاد بهداشت محیط و...بود که بعد از چندین سال پیاده سازی این طرح به گفته خود کارشناسان در حوزه بهداشت محیط نه شاهد افزایش آنچانی کم و کیف بهداشت در مغازه و رستوران ها هستیم و نه تغییری آنچنانی در به کارگیری دانش آموختگان بهداشت محیطی بیکار هستیم به صورتی که عده معود جذب شده به این شرکت های ضعیف خدمات بهداشت (سلامت) که به زور حقوق پایه کارگری بدان آنها تعلق گیرد و در اکثر موارد حتی بیمه آنها نیز از طرف شرکت ها رد نمی شود و طبعا شرکت ها با توجه به دآرمد محدود و کم سودشان در بکارگیری نفرات کمتر و فشار کاری بیشتر عمل کرده که خود باعث سود بردن عده اندکی به واسطه استفاده از زحمات کارشناسان محیط بوده و عملا خیلی از نیروهای بهداشت محیط نیز بیکار اند و اگر این دفاتر وجود نمی داشت و طبق اصل 43 و اصل 29 قانون اساسی دولت خدمات بهداشتی رایگان به مردم و جامعه هدف ارائه میداد شاید چند ها برابر نیروهای جذب شده در این دفاتر در بدنه دولت جذب می شدند.
✅ در تجربه ممیزان بهداشت محیط، امر به جایی رسید که در سال 98 به موجب شکایت برخی اصناف موارد غذایی و ...به علت موازی کاری ممیزان بهداشتی مراکز خدمات سلامت با مامورین دولتی مثل بهداشت محیط (شماره دادنامه: ۵۸۴- ۵۸۳تاریخ دادنامه: ۲۸؍۳؍۱۳۹۸) در خواست ابطال دستورالعمل صدور پروانه فعالیت دفاتر خدمات بهداشتی با کد ۱۸۰۳۹۲۱۲ را نمودند که نشان دهنده مقاومت عموم مردم و اصناف خرد و ضعیف حتی در مقابل همچین موازی کاری ها و گرفتن هزینه از آنها خلاف اصل 43 و 29 قانون اساسی می باشد.