از ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی در استان بوشهر حمایت میشود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بوشهر گفت: تکمیل زنجیره ارزش، حلقه مفقوده بخش کشاورزی استان بوشهر است که با ایجاد صنایع تبدیلی میتوان محصولات را با ارزش بالاتر به بازار عرضه کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، امروز در آیینی با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی از زحمات محمد تقی منوچهری تجلیل و نوذر منفرد به عنوان رییس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر معرفی شد.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی در این آیین گفت: استان بوشهر سومین استان اقتصادی کشور، صرف نظر از منابع نفت، گاز و پتروشیمی است.
علی اکبر متکان با تاکید بر اینکه نخیلات این استان باید به سامانه آبیاری نوین مجهز شوند، افزود: پژوهشهایی در این زمینه انجام شده تا آبیاری زیر پوستی را در استان بوشهر اجرایی کنیم.
وی عنوان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی یکی از موارد مهم در این استان است که باید سرمایه گذاری لازم در این خصوص انجام گیرد تا محصولات فرآوری و با ارزش بالاتر به بازار عرضه شود که علاوه بردرآمدزایی ایجاد اشتغال نماید.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: تغییر الگوی کشت، کشاورزی قراردادی، صنایع تبدیلی برای فرآوری محصولات، تغییر شیوه آبیاری و سازگار با تغییر اقلیم، تنظیم بازار و خودکفایی محصولات از جمله برنامههای مد نظر جهاد کشاورزی است که امید داریم تا ۲ سال آینده ثمره آن را ببینیم.
متکان با اشاره به طرح تحقیقی ترویجی جهاد کشاورزی در مورد تهیه خوراک دام از برگ خرما و استفاده از آب برای بستر مرغداری، افزود: با توجه به وابستگی کشور به ورود نهادههای دامی، از هرگونه طرح در این زمینه حمایت میکنیم.
وی بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی تقبل کرده ۹۰ درصد بودجه سال ۱۴۰۱ خود را بدون وابستگی به درآمدهای نفتی تامین کند.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز گفت: نوسازی و بهسازی شبکه تعاون روستایی کشور و تبدیل آن به شبکه هوشمند تجاری محصولات کشاورزی یکی از برنامههای مهم است که با استفاده از توان استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و نوآورانه کشور قصد داریم بخش کشاورزی را به سمت نوآوری، اقتصاد کشاورزی و تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی پیش ببریم.
اسماعیل قادری فر افزود: از پنجشنبه تا شنبه (۹ تا ۱۱ دی) دو هیات از فناوران و صنعتگران کشاورزی و بازرگانان وارد بوشهر میشوند تا برای خرید توافقی گوجه فرنگی و تبدیل آن به رب گوجه و یا صادرات محصول به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورها برنامه ریزی شود.
وی عنوان کرد: البته این یک اقدام کوتاه مدت است و برای میان مدت نیز حتما باید به دنبال صنایع تبدیلی پیشرفته برای ایجاد زنجیره پایدار کشاورزی باشیم.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: قصد داریم در ۲ مقطعی که تولید گوجه فرنگی خارج از فصل در بوشهر وجود دارد، یعنی یکی نیمه دی که ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن و دیگری نیمه بهمن که ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت میشود در کنار تازه خوری و تزریق آن به بازار داخلی، برای رونق بازار صد هزار تن از این محصول را به صورت توافقی از کشاورزان خریداری کنیم تا برای صادرات و کنستانتره گیری از آن استفاده شود.
وی همچنین افزود: خرمای استان بوشهر یکی دیگر از محصولات این استان است که کیفیت جهانی داشته و محصولی صادراتی است، اما امسال نیاز به خرید حمایتی آن نبود، زیرا کشش بازار به گونهای بود که نخلداران استان چندان متضرر نشدند، اما در مقابل در خوزستان که خرمای استعمران تولید میکند خرید حمایتی داشتیم.