رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، تاکید کرد شاهد نشانه های انتفاضه و شکل گیری مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری هستیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، اسماعیل هنیه در سخنانی در همایش ”سایه شمشیر قدس بر مسئله فلسطین“ گفت: غزه عامل حوادث بزرگ به ویژه در ده سال گذشته بوده است.
وي افزود: غزه به نیابت از ملت و امت، در نبردها و درگیریها در این جبهه نظامی علیه دشمن صهیونیستی، شرکت می کند. تردیدی نیست که نبرد شمشیر قدس از نبردهای حاشیه ای در تاریخ جنگ با دشمن صهیونیستی نبود، بلکه یک نبرد استثنائی بود که نتایج آن ابعاد راهبردی بر آینده این نبرد و پایان دادن به این نبرد طولانی و آزاد کردن زمین، قدس و مقدسات دارد. شماری از نتایج راهبردی نبرد شمشیر قدس و تاثیر آن بر مسئله فلسطین را در شرایط فعلی و برای آینده بیان می کنم. نخستین مسئله آن است که این نبرد برای قدس و دفاع از آن و تاکید بر هویت اسلامی قدس و مسجد الاقصی بود.
این نبرد برای تاکید بر این مسئله بود که کانون اصلی مناقشه با دشمن صهیونیستی بر سر قدس است. همه چیز از قدس آغاز و همه چیز به قدس منتهی می شود. در ابتدا معراج از قدس آغاز شد و در نهایت ان شاء الله پایتخت فلسطین از رودخانه تا دریا خواهد بود. قدس نخستین قبله مسلمانان بود. قدس می تواند عامل وحدت ملی ما و امت ما باشد. به همین علت، شاهد آن بودیم که ملت فلسطین چطور در هر جایی که حضور دارد و حتی امت اسلامی در بیشتر پایتخت های عربی و اسلامی، در حمایت از قدس، مسجد الاقصی و شمشیر قدس بپاخاست.
هنیه افزود: دومین نتیجه مربوط به برنامه مقاومت است. این مقاومت قهرمان که همواره بیانگر اراده ملت و هویت امت در برابر طرح صهیونیستی در سرزمین فلسطین است، با عملکرد خود در شمشیر قدس، سه نکته بسیار مهم را ثبت کرد. نکته اول آن که ابتکار عمل در دست مقاومت بود. در گذشته همواره معروف بود که مقاومت در موضع پاسخ دادن به اقدامات اشغالگران قرار داشت، اما این بار مقاومت بود که ابتکار عمل داشت که به معنای کنترل کردن روند نبرد است. در 11 روز درگیریها در غزه، مقاومت از موضع دفاع به موضع حمله منتقل شد و سناریوهای آینده را درباره هر درگیری با دشمن، تحمیل کرد. نکته دوم آن است که مقاومت با خون، چارچوب کلی و قواعد درگیری را ترسیم کرد، یعنی قدس را وارد قواعد درگیری کرد. دشمن فکر می کرد مقاومت و در صدر آن گردان های عزالدین القسام در غزه، سرگرم مسایل مربوط به محاصره غزه و رنج های واقعی آن بود. این محاصره ظالمانه باید پایان یابد. دشمن تصور می کرد قواعد درگیری مقاومت در غزه، محدود به مسایل مربوط به غزه است، اما این نبرد، قدس را وارد قواعد درگیری کرد. قدس به معنای همه مسایل مربوط به آرمان فلسطین از جمله مسجد الاقصی، اسیران، آوارگان و شهرک سازی است که وارد قواعد درگیری شد. سومین نکته ای که مقاومت ثبت کرد، آن بود که در باور نسل ها و باور ملت فلسطین این مسئله را تثبیت کرد که فقط مقاومت فراگیر گزینه راهبردی برای مقابله با این اشغالگران است. مقاومت کوتاه ترین راه برای تحقق خواست ملت فلسطین است.
وی خاطر نشان کرد: اما سومین نتیجه نبرد قدس، آن بود که اعتبار را به آرمان فلسطین در ابعاد عربی و اسلامی بازگرداند. بر کسی پوشیده نیست که ملت های اسلامی، در 20 سال گذشته با توجه به تحولات و حوادثی که رخ داده بود، درگیر مسایل خودشان شده بودند و بدون شک همه این مسایل مهم است، اما به نوعی باعث کمرنگ شدن مسئله فلسطین در اولویت های این ملت ها شده بود. اما شاهد آن بودیم که نبرد شمشیر قدس، نشان داد که مسئله فلسطین همچنان زنده است و در ذهن و جان امت های عربی و اسلامی از قومیت ها، مذاهب و طوایف مختلف وجود دارد. این موضوع در همبستگی گسترده در زمان نبرد شمشیر قدس آشکار بود. این نتیجه ابعاد راهبردی دارد که برای ما مهم است. زیرا مسئله فلسطین، فقط مسئله فلسطینی ها نیست، بلکه بیشتر مسئله عربی و اسلامی است. چهارمین نتیجه آن بود که نبرد شمشیر قدس، مسئله فلسطین را در مسایل منطقه ای و بین المللی قرار داد. تحرکات بی سابقه بین المللی در این نبرد صورت گرفت که از آمریکا گرفته تا استرالیا گسترده بود. شاهد موضع گیریهای بی سابقه در این نبرد در سطح رسمی و مردمی و حزبی در جوامع غربی بودیم که ثابت می کند مسئله فلسطین اصل، مناقشه در منطقه است. مسئله فلسطین کلید ثبات یا آرامش این منطقه است. ملتی وجود دارد که در برابر اشغالگران مقاومت می کند و شاهد پرداختن طرف های منطقه ای و بین المللی به آن بودیم. آرامش و ثبات در منطقه فقط در صورتی برقرار خواهد شد که ملت فلسطین، به طور کامل به حقوق خودش برسد و اشغالگران از همه سرزمین فلسطین خارج شوند و آوارگان فلسطینی به سرزمین خودشان بازگردند و همه اسیران از زندان های اشغالگران آزاد شوند. این نبرد یک نبرد عظیم بود که پیامدهای آن هم فراتر از آن بود که بتوان در یک سخنرانی همه آنها را بیان کرد. ما در حالی امسال را به پایان می بریم که شاهد نشانه های انتفاضه در کرانه باختری و بپا خاستن مجدد مقاومت هستیم. همه دیوارهای ترس فرو ریخت و همه تلاش ها برای ساکت کردن فلسطینی ها در هم شکسته شد و همه توطئه ها برای ساختن آنچه فلسطین جدید خوانده می شود، شکست خورد. می خواهند تنها دغدغه در فلسطین جدید، دغدغه های اقتصادی و معیشتی باشد. امروز فلسطین در پی نبرد شمشیر قدس، قیام می کند. عملیات در کرانه باختری به طور مستمر ادامه دارد. در چارچوب این نبرد راهبردی، نبرد تمدنی و نبرد بر سر موجودیت با اشغالگران صهیونیست وجود دارد، شاهد آن هستیم که طلوع خورشید در آینده نزدیک به چشم می خورد. تحولات زیاد و بسیار بزرگی رخ می دهد که در کانون آن نبرد شمشیر قدس قرار دارد. خروج آمریکا از افغانستان، احیای مقاومت در کرانه باختری، احیا شدن ملت فلسطین و مقاومت در خارج، بپا خاستن امت و موضع گیری های بی سابقه بین المللی، ثابت می کند که ما با نقطه عطفی روبرو هستیم که اهمیت فوق العاده ای دارد و به خواست خدا در آینده ای که طولانی نخواهد بود، به پایان این نبرد نزدیک خواهیم شد. به محمد الضیف رئیس ستاد گردان های عزالدین القسام درود می فرستیم.