هفته آینده جلسه مشترکی با استاندار کردستان جهت تعیین قیمت نان برگزار و قیمت نان را بر اساس استانهای همجوار و نیز جمیع شرایط تعیین و ابلاغ میشود.
یه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در شانزده همین جلسه قرار گاه امنیت غذایی گفت: بر اساس قانون انتزاع و در راستای تولید و توزیع بهتر، دبیرخانه شورای آرد و نان به مجموعه جهاد کشاورزی واگذار شده است و از این پس کار تولید، توزیع و نظارت بر گندم، آرد و نان را این مجموعه انجام خواهد داد.
محمد فرید سپری اظهار داشت: در حال حاظر بیشترین یارانهای که در کشور پرداخت میشود در بخش آرد و نان است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۵ درصد پروتئین استان از طریق گندم تامین میشود تصریح کرد: اجرای کشاورزی قراردادی و به تبع تولید باکیفیت و بیشتر محصولات استراتژیکی مثل گندم است که از مراحل تولید تا توزیع سرسفره مردم و نظارت به بخش کشاورزی واگذار شده است.
سپری با بیان اینکه هر جایی که نظارت کم بشود تخلف زیاد میشود تصریح کرد: ما در جهاد کشاورزی با یک همت جهادی و تلاش شبانه روزی در راستای تامین و توزیع و نیز کنترل بازار محصولات کشاورزی تلاش خواهیم کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: کیفیت نان یک مثلث است که متشکل از تولید کننده گندم یا همان کشاورز، کارخانجات آردسازی و مهمتر از همه خبازهایی است که کار اصلی پخت نان را انجام میدهند.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد گندم تولید شده در کردستان گندم دیم است که ما جهت افزایش کیفیت گندم استان ارقام جدید و مناسبی را در استان ترویج کرده ایم.
سپری خاطر نشان کرد: کشور هیج کمبودی از لحاظ گندم ندارد و تمام کالاهای اساسی از جمله گندم، برنج، شکر، روغن و در کشور ذخیره سازی شده است و در صورت نیاز گندم را از استانهای کشور به کردستان حمل خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ارز ترجیحی هم برای خرید نهادههای دام و طیور تا پایان دی ماه تامین شده و هیچ افزایش قیمتی در این مدت نخواهیم داشت.
شهناز حسین زاده معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندار کردستان هم گفت: کیفیت آرد استان نسبت به سال گذشته از لحاظ میزان پروتئین و گلوتن خیلی بهتر شده است و بر اساس آزمایشات صورت گرفته کمتر از ۵ درصد از گندم تولیدی استان دارای پروتئین پایین و نزدیک به ۲ درصد هم دارای گلوتن پایین است.
مدیر کل شرکت غله هم اظهار کرد: مشکلات و تنگناهای موجود در بخش آرد و نان و واحدهای خبازی استان وجود دارد که باید در جلسات قرارگاه بررسی و حل شود. وی پراکنش نا مناسب واحدهای نانوایی به ویژه تعداد زیاد آنها در نواحی منفصل شهری و عدم نصب تابلوی شناسایی، عدم تعیین ساعت کارواحدهای خبازی و تغییرپخت خودسرانه واحدها را مهمترین مشکلات خبازیهای استان دانست.
جمال صالحی افزود: تعطیلی هفتگی همزمان واحدهای خبازی در یک محل، اجاره همزمان چند واحد نانوایی توسط یک نفر، عدم ثبت دقیق اطلاعات مندرج در دفترچههای بازدید و جابجایی ونقل وانتقال خودسرانه مکان خبازی از دیگر مشکلات این صنف در استان است.
صالحی ادامه داد: نا مناسب بودن کیفیت نان واحدهای دارای دستگاه اتوماتیک و رباتیک، پایین بودن وزن چانه و نان منقضی بودن پروانه کسب، عدم آشنایی برخی ازمتصدیان خبازی به اصول عمل آوری خمیر و پخت نان و نداشتن انبار مناسب نگهداری آرد از جمله تخلفهایی است که خبازیهای استان مرتکب میشوند.