فرسودگی تجهیزات اورژانس و کمبود کارشناس فوریت های پزشکی خانم ، از مهمترین چالشهای موجود در اورژانس پیش بیمارستانی کشور است.
این همایش با حضور جعفر میعادفر رئیس اورژانس کل کشور، و مدیران وروسای اورژانس از 64 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به مدت دو روز در حال برگزاری است.
رئیس اورژانس کل کشور در این همایش چالشهای موجود در اورژانس پیش بیمارستانی را شامل نبود ناوگان مناسب برای گروههای اورژانس کشور، نبود تکنسین و نیروهای خانم در اورژانسهای سراسر کشور و یا تعداد محدود گروههای خانم و فرسودگی تجهیزات اورژانس برشمرد.
جعفر میعادفر با بیان اینکه بزرگترین مشکل اورژانس در حال حاضر ناوگان آمبولانس است خاطر نشان کرد: آمبولانس از مهمترین وسایل و تجهیزات ماست و متاسفانه در دو سه سال اخیر موفق نشدیم آمبولانس جدیدی را وارد کشور کنیم، اما تلاش کردیم با رایزنی با مجلس بودجه مستمری را به خصوص در کمیسیون تلفیق داشته باشیم.
وی با اشاره به سفر راهیان نور، از اوایل بهمن تا اواسط فروردین به این مناطق گفت: در کنار این موضوع، اربعین را نیز در پایانه های مرزی شلمچه وچذابه داریم.
به این منظور سه بالگرد مهیا شده که همزمان تمام استان را پایش می کنند، همچنین 4 دستگاه آمبولانس در جاده ها برای راهیان نور در نظر گرفته شده است.
رئیس اورژانس کل کشور با یادآوری وقفه دو ساله میزبانی در مرزهای شلمچه و چزابه از مسافران و زائران اربعین افزود: پیش بینی می شود جمعیت کثیری از زائران به منطقه سفر کنند که لازمه آن بهره برداری از بخش عمده اورژانس مرزی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در شلمچه است.
در این دو مرز به ترتیب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به محوریت شهرستان سوسنگرد و دانشگاه علوم پزشکی آبادان مسئول ارائه خدمات هستند که در این زمینه تمام آمبولانسهای ما از جمله ۱۷۰ آمبولانس آماده هستند.
جعفر میعاد فر گفت: در استان خوزستان با توجه به وجود دانشگاه علوم پزشکی 3 پایگاه هوایی در بهبهان، اهواز و دزفول از ظرفیت های موجود است و فاصله مورد نیاز برای پایگاه های اورژانس هوایی ۱۵۰ کیلومتر است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی کل کشور همچنین افزود: در سال جاری علی رغم محدودیت های کرونایی شاهد افزایش تصادفات و تلفات جاده ای بوده ایم به طوری که از ابتدای امسال 134 اتوبوس، 115مینی بوس در تصادف آسیب دیدند و با تصادف هر اتوبوس 30تا40 هموطن آسیب دیده و یا جانشان را از دست میدهند. همچون حادثه چند روز پیش در محور خرمشهر _اهواز
وی در پایان گفت: تقویت اورژانس رانندگی ایمن هموطنان،اصلاح خودرو ها و داشتن جاده های ایمن و مناسب از راه های جلوگیری از تلفات جادهای است.
رئیس اورژانس خوزستان یادآور شد: در مجموع ۱۷۰ دستگاه آمبولانس در مرزهای چذابه و شلمچه برای ارائه خدمات درمانی به زائران آماده است.
فرهنگ کره بندی با اشاره به ویزیت 38 هزار زائران اربعین در بازگشته از عراق گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین چالش های پیش رو برای برگزاری اربعین و اردوهای راهیان نور تزریق واکسن کرونا است. تزریق دوز دوم و سوم می توان از شیوع کرونا جلوگیری کرد.
وی کم عرض بودن بسیاری از جاده های استان را از عواملی دانست که سبب ایجاد تصادفات می شود و نیازمند رسیدگی فوری است.
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ایران هم با اشاره به آمار سوانح طبیعی و انسانی در سال گذشته گفت: امروزه نیازمند دو مقوله مهم در دانشگاه های علوم پزشکی هستیم اول راه اندازی اس او اس، و اورژانس سریع درکنار اورژانس موجود و دوم پایگاه مجهز برای مقابله با خطر.
دکتر حمیدرضا خانکه افزود: منظور از اس او اس ادقام شماره تماس های تمام واحدهای امداد و نجات برای سهولت دسترسی افراد واقع در مخصمه با ارگان های ذیربط است. در حال حاضر مقدمات آن در استان تهران اجرا شده و ما آمادگی آن را داریم که در صورت اعلام هر استان این موضوع را در آنجا نیز پیاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در مسئله بهزیستی نیز اقدامات لازم اجرایی شده که به صورت مستقیم زیر نظر وزارت بهداشت باشیم تا با برقراری ارتباط کامل با همدیگر دیگر شاهد مشکلات هزینه و درمان افراد در بهزیستی ها و امور توانبخشی نباشیم.