سازمان نهضت سواد آموزی در هفت دی ۵۸ به فرمان امام (ره) آغاز به کار کرد.
آقای احمد اسفندیاری و هادی سپهری دو سواد آموزی بودند که دل به فرمان امام (ره) دادند و سواد آموزی را در دل روستا و از ۱۳ سالگی آغاز کردند.
آنها میگویند صبحها در مزارع و دامداریها کار میکردند و شبها در کلاسهای نهضت سواد آموزی شرکت میکردند.
بعد از فرمان حضرت امام (ره) مساجد و مدارس کلاسهای سواد آموزی شدند و تعداد سواد آموزان هر روز بیشتر و بیشتر شد.
نرخ با سوادی حالا از ۴۸ درصد سال ۵۸ به ۹۷ درصد سال ۱۴۰۰ رسیده، بسیاری از بی سوادان حالا نه تنها با سواد شده اند بلکه تحصیلات عالیه هم دارند.
آقای احمد اسفندیاری هم اکنون استاد دانشگاه و آقای هادی سپهری هم اکنون پزشک است.
آنها میگویند سواد آموزی را در هر شرایط و در هر مکانی ادامه دادند تا با پشت کار خود توانستند دیپلم بگیرند و مدرک دانشگاهی نیز دریافت کنند.
سازمان نهضت سواد آموزی که در سال ۵۸ با چند مربی آغاز به کار کرد حالا با ۴۵ هزار آموزش دهنده سالانه ۳۶۰ هزار بی سواد را تحت پوشش قرار میدهد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی میگوید؛ بیش از ۵۰۰ مرکز یادگیری محلی دایر کرده ایم که سواد آموزان میتوانند با شرکت در این مراکز علاوه بر آموزش خواندن و نوشتن مهارتهای زندگی را هم بیاموزند.
به همت سازمان نهضت سواد آموزی حالا ایران در گروه با سوادان ۱۵ تا ۲۴ ساله جزء ۱۰ کشور اول دنیاست و ۶ درصد بالاتر از میانگین جهانی است.
حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی نماینده مقام معظم رهبری در سازمان نهضت سواد آموزی میگوید، بی سوادی مشکلات زیادی را برای افراد جامعه ما ایجاد کرده است و خواهد کرد و برای سواد دار شدن هیچ گاه دیر نیست و تنها همت میخواهد و پشتکار میطلبد.
ریشه کنی بی سوادی در ایران که ۴۲ سال پیش یک رؤیا بود حالا به واقعیت نزدیک شده است و سازمان نهضت سواد آموزی در مدت ۴۲ سال فعالیت خود توانسته است ۶ نشان از سازمانهای بین المللی جهانی دریافت کند.