آستان قدس رضوی و عتبه عباسی در وبیناری مشترک بر توسعه تعاملات میان عتبه عباسی و آستان قدس رضوی تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مرکز اسناد آستان قدس رضوی و عتبه عباسی در وبیناری مشترک راههای
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی در این برنامه با اشاره به میراث ارزشمند اسلامی موجود در مراکز مخطوطات کشورهای اسلامی در اقصی نقاط عالم، بر تعامل میان این مراکز تاکید کرد و گفت: این ارتباط میتواند قطعات زرین پازل میراث اسلامی را در کنار هم قرار دهد و تصویری زیبا از میراث گرانبهای تمدن اسلامی را در معرض دید جهانیان نمایان کند.
محمدهادی زاهدی اهتمام به حفظ و نگهداری نسخ خطی را ضرورتی انکارناپذیر دانست که میتواند اطلاعات ارزشمندی را از شرایط سیاسی اجتماعی و اقتصادی دورههای مختلف تاریخ کشور در اختیار قرار دهند.
وی با معرفی میراث غنی موجود در مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی، گفت:اسناد موجود در این مرکز برآمده از وقف است و به صنعات، دارالشفاء، مکتب خانهها و دیگر مراکز و تشکیلات اشاره میکند که به همت واقفان برای رفع نیاز زائران آستان مقدس رضوی شکل گرفته است.
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی گفت: قرآنهای نفیس مربوط به قرون نخستین اسلامی و منسوب به ائمه معصوم (ع) موجود در موزه قرآن آستان قدس رضوی، اسناد، اوراق و نسخ خطی بازمانده از گذشته از استاد مهم در این مجموعه است که بررسی آن، پژوهشگر را با سیر تطور و تفکر یک ملت آشنا میکند.
رئیس اداره اسناد آستان قدس نیز در این گفت و گوی مشترک، معرفی ظرفیتهای پژوهشی دو مرکز به پژوهشگران و ایجاد راههای پژوهشی جدید را زمینهای برای تسهیل امر پژوهش عنوان کرد.
الهه محبوب اسناد عتبه عباسی و آستان قدس رضوی را راهی نو برای پژوهشگران
برشمرد و همکاریهای دو جانبه را زمینهساز ایجاد شبکه آرشیو واحد برای پژوهشگران عنوان کرد.
نسخ خطی، میراث یک تمدن
مدیر مرکز تصویربرداری و فهرست نویسی نسخ خطی دارالمخطوطات آستان حضرت عباس (س) نیز در این گفت و گو حفظ میراث گذشتگان در مرکز اسناد آستان قدس رضوی را نیازمند عزم ملی عنوان کرد.
صلاح السراج؛ اسناد در موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دینی را گنجینه معرفتی و شناختی مهمی عنوان کرد که دارای اطلاعات دقیق است و محتویات آن در دیگر منابع به ندرت دیده میشود.
وی با بیان این که دنیای اسناد دنیای خاص و منحصر به فرد و نگهداری از این میراث وظیفه همگانی است افزود: مرکز اسناد عتبه عباسی در فراخوانی با عنوان "میراث شما یک امانت است"، از مردم برای اهدای نسخ خطی و میراث مکتوب خانوادگی دعوت به عمل آورده که با استقبال گستردهای از سوی مردم مواجه شده است.
صلاح السراج افزود: هم اکنون بیش از ۵۰۰ هزار سند مشتمل بر سیر تاریخ کشور عراق، فتوای علما از ۱۹۲۰ تا کنون و مجموعهای از اسناد فارسی متعلق به دوره قاجاریه و برخی اسناد به زبان لاتین در مرکز اسناد عتبه عباسی وجود دارد که نمایهسازی آن در دست انجام است.