شمار واقعی جان باختگان کرونا در انگلیس از آغاز همه گیری در این کشور بحث برانگیز بوده است و منتقدان میگویند دولت در این باره پنهان کاری میکند.
مرکز ملی آمار انگلیس این شمار از جان باختگان کرونا در این کشور را با استناد به گواهیهای فوت صادر شده در انگلیس اعلام کرده است.
شمار واقعی جان باختگان کرونا در انگلیس از آغاز همه گیری در این کشور بحث برانگیز بوده است و منتقدان میگویند دولت در این باره پنهان کاری میکند. دولت انگلیس مرداد ماه سال گذشته در اقدامی که موجب شگفتی بسیاری از محافل رسانهای و نهادهای اجتماعی شد، در آمار اعلامی خود به یکباره ۵ هزار و ۳۰۰ نفر از شمار جان باختگان کاست و روش جدیدی به منظور شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در این کشور معرفی کرد.
دولت انگلیس در پاسخ به واکنشها اعلام کرد فقط این افراد ۲۸ روز پس از ابتلاء به کرونا فوت کردند و از آن پس فقط افرادی را که تا ۲۸ روز پس از ابتلاء به ویروس کرونا، جان ببازند به عنوان قربانیان کرونا محسوب میکند، هر چند که به شکل قطعی به کووید مبتلا و بستری شده باشند.
دولت انگلیس براساس شیوه جدید ارائه آمار جان باختگان کرونا شمار جان باختگان را که بر اساس آمار رسمی اعلام شده ۴۶ هزار و ۷۰۶ نفر و با ۱۲ درصد کاهش، به ۴۱ هزار و ۲۳۹ مورد اعلام کرد.
روزنامه دیلی میرورهمان زمان که انگلیس بالاترین شمار مرگ افراد از کرونا را در جهان پس از آمریکا به ثبت رساند نوشت: حدود ۸۸ درصد از مرگهای ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا، در ۲۸ روز پس از ابتلاء روی داده است.
برخی نهادهای ناظر اعلام میکنند، آمار دولت از جان باختگان کرونا فقط شامل قربانیان در بیمارستانها است و جان باختگان از کرونا درمراکز مراقبتی و منازل در این آمار به حساب نمیآید.
دکتر شارلوت سامرز (Charlotte Summers)، استاد پزشکی مراقبتهای ویژه در دانشگاه کمبریج در واکنش به تصمیم دولت در مقالهای در روزنامه گاردین نوشت: نه دولت انگلیس به درمان کامل مبتلایان به ویروس کرونا موفق شده است و نه «مصونیت گروهی» ایجاد شده است بنابر این، دولت باید درباره چرایی کاهش شمار جان باختگان از کووید ۱۹، توضیح دهد.
ویافزود: با وجود چنین شیوه آماری دولت انگلیس، این کشور یکی از پرتلفاتترین کشورهای جهان از کروناست و شمار جان باختگان از کرونا در این کشور ۶۷ میلیون نفری حتی به روایت دولت به ۱۴۸ هزار نفر رسیده است که نشان میدهد انگلیس در جایگاه هفتم بیشترین قربانیان کووید در جهان قرار دارد.
دولت انگلیس از اینکه این کشور یکی از پرتلفاتترین کشورهای جهان در همه گیری کرونا بوده است بارها تحت فشار قرار گرفته و در پی فشارها ناچار شده است به بررسی چرایی این شرایط تن دهد و فردی را سرپرست گروه بررسی کننده این موضوع قرار داده است، اما نهادهای اجتماعی با استناد به گزارشهای مجلس معتقدند گروهی مستقل باید مسئول رسیدگی به این موضوع باشد.