رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : برای افزایش سطح گندم و بدلیل تاخیر در کشت، هیدرومدول گندم پایین آورده شد و مصرف آن از ۸ هزار مترمکعب به ۷ هزار مترمکعب رسیده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، خدارحم امیری زاده در نشست صمیمانه با کشاورزان روستای رامسه ۲ از توابع بخش گمبوعه شهرستان حمیدیه گفت: در سال زراعی گذشته بیش از ۲۵ درصد گندم،۴۰ درصد کلزا،۷۹ درصد کشور چغندر قند پاییزه توسط استان خوزستان تامین شد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی باید از حالت معیشتی به حالت تجاری دربیاید افزود : کشاورزی در حال تحول است که از آن جمله میتوان به کشاورزی قراردادی، سنددار کردن اراضی، توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی، سیستمهای نوین آبیاری اشاره کرد.
امیری زاده به کاهش ۳۸ درصدی بارشها، در سال گذشته اشاره و اظهار داشت: با وجود برطرف کردن مشکلاتی، چون کمبود نهادهها و سم و کود، کاهش بارندگی تولید را از آنچه برنامه ریزی شده بود کمتر کرد .
وی با بیان اینکه مهمترین نهاده کشاورزی آب است ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد مصارف ما از آبهای سطحی است در صورتیکه ما هیچ نقشی در رهاسازی آب کشاورزی نداریم .
امیری زاده به فروش حجم آبی بعنوان خواسته مهم کشاورزان اشاره و اضافه کرد: توزیع آب نیز باید توسط نظام صنفی صورت گیرد و بیش از ۲۲ میلیارد مترمکعب آب ذخیره در پشت سدهای استان وجود دارد کخ باید بخش کشاورزی را در تامین و توزیع این آبها مشارکت داد .
امیری زاده افزود: درحالیکه سال گذشته ۴۳۵ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم و ۸۰ هزار هکتار سطح کشت کلزا و ۲۱ هزار هکتار سطح کلزای استان بود امسال بدلیل کمبود آب این سطوح کاهش چشمگیری داشت بطوریکه کشت چغندرقند به زیر ۵۰ درصد رسید .
وی ادامه داد: برای افزایش سطح گندم و بدلیل تاخیر در کشت، هیدرومدول گندم را پایین آورده ایم و مصرف آن از ۸ هزار مترمکعب به ۷ هزار مترمکعب رسیده است و در نهایت سطح زیر کشت گندم به ۳۵۰ هزار هکتار رسید .
امیری زاده خاطر نشان کرد: سطح قرارداد گندم در سال گذشته در شهرستان حمیدیه ۲۱ هزار هکتار بود که در سال زراعی جاری الگوی کشت ۱۷ هزار هکتار تدوین گردیده در حالیکه تاکنون قرارداد ۲۶ هزار هکتار کشت گندم منعقد شده است .
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه گفت: ۵۱ میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان آسیب دیده از سیل باقی مانده که در حال پیگیری است همچنین به محض تخصیص اعتبارات خشکسالی، مطالبات کشاورزان شهرستان پرداخت خواهد شد .
خدارحم امیری زاده اضافه کرد: بدلیل گران شدن کودهای پتاسه و فسفاته و کاهش قدرت خرید کشاورزان، کشاورزی قراردادی به صورت پایلوت در ۷ استان اجرا شده است که بیشترین میزان سطح زیر کشت مربوط به استان خوزستان با ۸۵ هزار میباشد و در حال حاضر در سطح ۶۵ هزار هکتار قراداد در استان منعقد گردیده است .
وی ادامه داد: یکی از اهداف طرح ۵۵۰ هزار هکتاری علاوه بر اشتغالزایی، افزایش ۹ و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی میباشد و طبق برآوردهای انجام شده برای فاز دوم این طرح بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است .
بیشتر بخوانید : افزایش سهم اندیمشک از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی
امیری زاده اظهار داشت: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی هزینه نیست و سود و سرمایه است یکی از راههای افزایش عملکرد استفاده از ماشین آلات نوین کشاورزی است .