با حضور نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور موانع و مشکلات معابر مرزی سردشت بررسی شد.
عایدی ناچیز مرزنشنیان از تجارت مرزی
با توجه به موانع مرزی و عواید کم معیشتی مرزنشینان معابر مرزی شهرستان ساماندهی می شوند.
سرپرست فرمانداری سردشت حین بازدید از بازارچه مرزی کیله گفت: در وضعیت فعلی کارت های زیادی از پیله وری و مرزنشینی دردست مردم است اما بنا بر بررسی ها و تحقیقات به عمل آمده سودچندانی عاید مرزنشین نمی شود.
لقمان خسروپور افزود: مسایل و مشکلات مرزی در دستور کار دولت است و پیگیری خواهد شد تا با ساماندهی معابر وضعیت فعلی تغییر پیدا کند.
احداث بازارچه و شهرک صنعتی مرزی مشترک با کشور عراق
وی بیان کرد: در تهیه پیش نویس طرح ساماندهی معابر مرزی باید معابر مرزی شهرستان با نگاه ویژه بررسی شوند.
سرپرست فرمانداری سردشت تاکید کرد: احداث بازارچه مشترک و شهرک صنعتی مرزی مشترک با کشور عراق از اولویت های ویژه شهرستان است .
خسروپور همچنین بر تردد رسمی و مستمر مسافر از بازارچه مرزی کیله ، تجمیع کارت های مرزی، تکمیل زیرساخت های معابر، اعطای مزیت های خاص و ویژه مرزی در راستای ساماندهی معابر مرزی تاکید کرد.
اصلاح قانون ساماندهی مبادلات مرزی
آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی مصوب هیئت وزیران بررسی و اصلاح می شود
مسئول هیئت کارشناسی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی مصوب هیئت وزیران سال 96 نواقصی داشت اما با انجام کارشناسی های میدانی ، اصلاحیه آن در دستور کار است.
محمد کیا با بیان اینکه افرادی که در معابر مرزی مشغول فعالیت اقتصادی هستند باید شناسایی شوند افزود: یک فرآیند جدیدی با تاکید بر اشتغال ایجاد می شود تا مرزنشین واقعی و جامعه هدف شناسایی شود و روند اجرایی آیین نامه تسهیل شود.
هفتم مرداد سال 1396 آیین نامه ساماندهی مبادله در بازارچه های غیر رسمی موقت مرزی در 11 ماده در هیات وزیران مصوب شد و وزارت کشور موظف به هدایت و انتقال مبادلات غیر رسمی مرزی در استان های آذربایجان غربی ، کردستان ، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان به گمرکات رسمی یا بازارچه های مرزی شد.