استان کرمان آماده رویارویی با سیلابهای احتمالی نخستین بارش زمستانی ۱۴۰۰ میشود.
وی گفت: از هیچ دستگاهی پذیرفته نیست که با کوتاهی در مسئولیت موجب خطرآفرینی شود ضمن آنکه اطلاعرسانی گسترده باید صورت گیرد و در صورت نیاز راهداری و پلیسراه در زمان بحران و خطر، مانع از حضور مردم در مناطق سیل خیز شوند.
استاندار کرمان همچنین با اشاره به وضعیت فرونشست زمین در استان گفت: گزارشی در این رابطه به رئیس جمهور خواهیم داد و وضعیت هشداری استان را اعلام میکنیم.
وی بیان کرد: حل این معضل به اعتبار، ضمانت اجرا و وسیله، ساختار جدی و بررسی دقیق نیاز دارد.
زینی وند گفت: برداشت بیرویه آب اصل مشکل فرونشست زمین است، سند سازگاری با کم آبی استان تدوین شده و کرمان در این زمینه از استانهای پیشروی کشور است.
وی اجرای کشاورزی مکانیزه، کنتورگذاری و بستن چاههای غیرمجاز را از اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: با پیگیری جدی این طرحها در ۵سال آینده کارنامه قابل ارائهای در این زمینه خواهیم داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به هشدار هواشناسی مبنی بر شکلگیری سامانه بارشی در استان گفت: عصر چهاشنبه ۸ دی سامانه بارشی قوی از مناطق جنوب و غرب وارد استان میشود و به تدریج کل استان را فرا خواهد گرفت.
مجید سعیدی افزود: تا روز دوشنبه ۱۳ دی شاهد بارشهای متناوب در سطح استان هستیم، بارندگی در ارتفاعات به شکل برف خواهد بود و بیشترین شدت برای مناطق جنوبی استان پیش بینی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تاکید کرد: در این ایام بارش در استانهای همجوار فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هم بسیار بالاست، لذا هماستانیها سفر به این مناطق نداشته و حداقل تردد در جادهها شاهد باشیم.
وی یادآور شد: از ابتدای امسال ۱۱ جانباخته در وقوع سیلاب در استان داشتیم، لذا باید اطلاعرسانیها بیشتر شوند و هشدارها و آگاهیبخشی به هماستانیها صورت گیرد.
سعیدی از اجرای نهضت لایروبی رودخانهها در استان از سال گذشته به همت معاونت عمرانی استانداری و با کمک نهادها و ارگانها نام برد و گفت: ۱۳۰ کیلومتر از رودخانههای اولویتدار و اصلی استان لایروبی شده است.
وی افزود: ۲۴ کیلومتر دایک حفاظتی در اطراف روستاهای اولویتدار و در مسیر سیلاب استان ایجاد و سعی شده تا تابآوری روستاها بالا برده شود.