بیست و دومین نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و راه حلهای نوآورانه پس از چهار روز به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در آخرین روز از برگزاری این نمایشگاه به سراغ تولید کنندگان تجهیزات مخابراتی رفتیم که برای کشور ارزش افزوده آورده اند.
یکی از مدیران عامل سازنده تجهیزات مخابراتی در همین ارتباط گفت: محصولی که ما تولید کرده ایم مشابه خارجی آن ۵ تا ۶ هزار یورو قیمت دارد که قیمت کالای تولیدی ما یک پنجم این قیمت است.
مدیرعامل یکی از سازندگان باتری هم گفت: اگر این صنعت حمایت شود ما میتوانیم مانند نفت صادرکننده باشیم چرا که ما معادن سرب بسیار زیادی داریم و وارد هم میکنیم و میتوانیم به راحتی بازار ایران و جهان را در دست بگیریم و باتری مانند آجر است و همه امکانات آن در داخل وجود دارد.
در ادامه به سراغ مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان رفتیم که تجهیزات ارتباطی و فیبر نوری تولید میکند.
وی که واردات غیر قانونی و قاچاق محصولات چینی را موجب ایجاد اخلال در کار شرکت اش میدانست، گفت: در این شرایط توان رقابت نداریم و آن چنان هم بزرگ نشده ایم که بتوانیم وارد بازار بین الملل شویم.
در این گزارش آقای مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران را همراه خود کردیم تا پاسخگوی این جوانان نخبه باشند و آقای سلطانی هم گفت: آنها که سیاست گذارند باید جلوی قاچاق را بگیرند، اما کاری که ما میتوانیم کنیم این است که بازار را برایشان ایجاد کنیم و ما در آینده نزدیک حمایتهای خوبی از شرکتهای دانش بنیان خواهیم داشت.
یکی دیگر از فعالان شرکتهای دانش بنیان هم گفت: محصولی که ما تولید میکنیم محصولی با فناوری پیشرفته است، اما پیمانکاران به همین راحتی اطمینان نمیکنند که محصول ما را استفاده کنند و ما از شرکت مخابرات تقاضای حمایت داریم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به این جوان نخبه گفت: اگر از صنعت داخلی حمایت کنیم ضرر نخواهیم کرد چرا که اینها انگیزه پیدا میکنند و کارشان را توسعه میدهند و کار ما هم بیشتر میشود، اما چون شروع کار با شرکتهای دانش بنیان یک مقدار ریسک دارد برخی مواقع باید سازمانهای متولی ریسک این کارها را برای شرکتهای استفاده کننده کاهش دهند.
نمایشگاه تلکام امسال فرصتی بود برای حمایت از طرحهای نوآورانه و بازدید کنندگان، نمایشگاه را جمع بندی کردند به این ترتیب که برخی نمایشگاه را در مقایسه با دورههای قبل ضعیف و کم رونق خواندند و از حضور کم شرکتهای خصوصی گلایه داشتند، اما برخی نیز حضور پررنگ شرکتهای دانش بنیان و پیشرفت محصولات ارائه شده در این دوره از نمایشگاه را از نقاط قوت برشمردند.
نمایشگاه تلکام ۱۴۰۰ هم به پایان رسید و شرکتهای مخابراتی و دانش بنیان، دستاوردها و ایدههای خود را مطرح کردند؛ حالا نوبت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت مخابرات ایران است تا از این دستاوردها حمایت کند.