تاکنون از ۴ هزار و ۵۵۴ هکتار از اراضی زیرکشت طلای سفید در خراسان جنوبی، وش پنبه برداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه خراسان
سیدمجتبی حسینی در زمینه گلایه کشاورزان از کود و سموم بیکیفیت افزود: نظارت بر توزیع آنها در خراسان جنوبی حتی قویتر از استانهای دیگر وجود دارد و فقط نیاز است که کشاورزان حتما از فروشندههای معتبر خریداری کنند.
به گفتۀ وی همواره از کودها و سموم نمونهگیری میشود تا مشکلی وجود نداشته باشد و اگر کشاورزان از مبادی قانونی و کود و سموم لیبلدار خریداری کنند مشکلی نخواهند داشت.
وی گفت: یک مشکل فنی که در این زمینه وجود دارد و کشاورزان به آن توجه نمیکنند استفاده درست با توجه به شرایط و شیوه استفاده از کودها و سموم است.
حسینی تأکید کرد: در اکثر مواقع عدم اثر بخشی کودها و سموم به دلیل استفاده نادرست است یا از فروشگاههای مجوزدار خریداری نمیشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی درباره ارقام مختلط هم عنوان کرد: رقم خرداد در انحصار خراسان جنوبی است که نظارت بر آن بسیار زیاد است، اما کشاورزان به دلیل ارزان بودن بذوری که در فروشگاههای غیرمجاز وجود دارد با این مشکل روبهرو میشوند.
وی درباره طرح کشاورزی قراردادی که وزیر پیگیر آن است هم گفت: در سال اول به صورت پایلوت فقط برای کود و بیمه محصول گندم در ۱۷ استان اجرایی شد که البته خراسان جنوبی جزو این استانها نبود.
حسینی در زمینه برداشت مکانیزه پنبه در استان نیز افزود: ۱۰ دستگاه کمباین برای برداشت پنبه در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی با اشاره به نوسانات قیمت خرید پنبه عنوان کرد: خرید آن به صورت توافقی انجام میشود و با توجه به نوسانات عرضه و تقاضا، میزان تولید و تورم تغییر پیدا میکند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه چرخه تولید و فرآوری پنبه در استان به نوعی تکمیل است، گفت: اکنون تولید بذر خرداد در اختیار استان است، همچنین طرح لینترگیری پنبه در ستاد خاوران به تصویب رسیده است و کارخانه آن در حال اجرایی شدن است.
به گفتۀ وی همچنین مزارع تکثیر بذر در خراسان جنوبی وجود دارد و چندین کارخانه پنبه پاککنی در استان وجود دارد و یک کارخانه ریسندگی نیز در استان فعال است.