کارمندان و معضلی به نام دیسک گردن
امروزه با افزایش مشاغل پشت میز نشینی و استفاده مداوم از رایانه به مدت طولانی و بدون وقفه عضلات گردن آسیب جدی می بینند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ بیشتر اوقات ، شرایط زندگی ، شرایط سخت کار و حوادث مختلف جسمی یا وضعیت نامناسب بدن می تواند باعث کمردرد شود. بدون شک ، کار پشت میز نیز نقش عمده ای در ایجاد این مشکل سلامتی دارد. اگرچه این بیماری در محدوده سنی ۶۰-۳۰ سالگی بیشتر مشاهده می شود ، اما دیسک کمر می تواند در سایر گروه های سنی نیز رخ دهد.
امروزه عواملی مانند کاهش فعالیت های ورزشی ، افزایش مشاغل پشت میزی و استعمال دخانیات و زندگی منفعل می تواند شکاف دیسک را مختل کرده و باعث ایجاد دیسک کمر در سنین پایین شود. دیسک کمر ، که یکی از دلایل مهم درد کمر و پا است ، با افزایش سن در بیماران افزایش می یابد.
برخلاف تصور عمومی ، این تنها ستون فقرات نیست که بار بدن ما را به دوش می کشد. گردن ، پشت ، عضلات کمر و شکم نیز عملکردهای مهمی دارند. سبک زندگی بی تحرک و دور از ورزش باعث می شود باری که عضلات باید تحمل کنند به ستون فقرات وارد شود. از آنجا که عضلات قوی نیستند ، به دلیل این بار دیسک ایجاد می شود. علاوه بر این ، اگر فرد دچار مشکل اضافه وزن باشد ، وضعیت بدتر می شود. با این وجود می توانید با تغییر شیوه زندگی ، این مشکل را از زندگی خود دور کنید.
یکی از بیماری های شایع که در سنین 30 سال به بالا افراد با آن درگیر میشوند دیسک گردن است، شیوع این بیماری در افراد کارمند و افرادی که زیاد پشت میز مینشینند بنا به ارگونومی محیط کارشان شیوع بیشتری دارد، گردن انسان شامل 7 مهره است که بعد از کمر، شایعترین مفاصل مستعد آرتروز، ساییدگی و کاهش فاصله و فتق دیسک محسوب میشود.
عوامل متعددی باعث بروز درد در ناحیه گردن و متعاقب آن دردهای تیرکِشنده در دستها و کتف وشانه میشود. از جمله این عوامل، التهاب بافتهای نرم اطراف مفصلهای مهرهای خشکی مفاصل، وضعیت نامناسب سر و شانهها، تغییر شکل مهرهها باعث بروز دیسک گردن می شود.
گردن باید از نظر حساسیت بررسی شود. باید یک معاینه عصبی دقیق انجام شود. حرکات گردن باید ارزیابی شود. معاینه حسی باید به خوبی انجام شود. زیرا با یک معاینه عصبی دقیق ، در یک بیمار مبتلا به دیسک گردن می توان بیماری های دیگری را که ممکن است ستون فقرات را درگیر کند ، کشف کرد.
اگر بنا به دلایلی از جمله بلند کردن جسم سنگین یا چرخش ناگهانی فرد به ستون فقرات فرد آسیب وارد شود، دیسک از قسمت عقبی خود دچار بیرون زدگی یا فتق شود، این قسمت بیرون زده روی نخاع یا رشته های نخاع فشار وارد می کند و سبب بروز درد در ناحیه کمر با انتشار به پاها می شود که به اصطلاح به آن دیسک کمر میگویند، این بیماری سیاتیک نیز خوانده می شود. معمولا اگر درد ایجاد شده در کمر فقط از آسیب دیسک باشد و دیسک جا به جا نشده باشد، بیماری فرد با استراحت و مصرف دارو برطرف خواهد شد.
احساس درد در گردن ، احساس بی حس شدن و سوزن سوزن شدن دستها و درد در ناحیه کتف و احساس خواب رفتن دست و انگشتان از علائم بروز این بیماری است. برای درمان این بیماری در درجه اول نیازی به جراحی نیست و بیمار میتواند با استراحت و انجام ورزش های سبک خود را درمان کند اما اگر بعد از 4 هفته استراحت بیماری بهبود نیافت با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب و تشخیص پزشک برای درمان اقدام به عمل جراحی کند.
برای درمان دیسک گردن قطعا با ورزش مداوم و صحیح که البته توسط پزشک معالج تجویز می شود به نتایج خوبی می توان دست یافت.