ما به طور کلی بشقاب پرنده را به عنوان وسیلهای میشناسیم که توسط بیگانگان در فیلمهای علمی-تخیلی استفاده میشوند، اما دانشمندان "ام آی تی" در حال تبدیل این تصورات به واقعیت و ایجاد وسیلهای شبیه آن برای کاوش در ماه هستند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ این وسیله بشقاب پرنده مانند، میتواند از طریق نیروی دافعه الکترواستاتیکی بر فراز سطح ماه شناور بماند و حرکت کند. الکتروستاتیک یا الکتریسیته ساکن و یا ایستابرق به شاخهای از علم فیزیک گویند که به مطالعه بارهای الکتریکی و نیروهای بین آنها در حالتی که بارها بدون حرکت هستند، میپردازد.
این دستگاه شبیه بشقاب پرنده در داستانهای علمی تخیلی است و با ارسال پرتوهای کوچکی از یونهای باردار به سمت سطح ماه میتواند کار کند. سطح ماه به دلیل قرار گرفتن در معرض میلیاردها سال تابش خورشیدی باردار است و هنگامی که نیروی آن با نیروی ماه برخورد میکند، نیروی بَرآر کوچکی ایجاد میکند.
تفاوت آن با نیروی پسار در این است که نیروی پسار در جهت موازی و موافق با حرکت یا فشار جسم وارد میشود. معمولا نیروی برآر در جهت بالا و برای مقابله با نیروی گرانش عمل میکند، اما میتواند در هر جهتی عمود به جهت حرکت سیال نیز عمل کند.
با توجه به اینکه ماه فاقد جو محافظ است، سطح آن مستقیما در معرض پلاسمای فضایی و پرتوهای فرابنفش خورشید است و این باعث میشود که بار مثبت داشته باشد، به اندازهای که گرد و غبار ماه تا یک متر بالاتر از سطح آن معلق میمانند و این همان اثری است که باعث میشود موهای ما در هنگام شارژ استاتیک ایستاده بمانند.
اگرچه محققان تنها این مفهوم را در آزمایشهای شبیهسازی مورد بررسی قرار داده اند و در محیطهای واقعی مورد آزمایش قرار نگرفته است، اما پیشبینی محققان این است که این وسیله در صورت تکمیل، احتمالا در واقعیت نیز عملکرد خوبی خواهد داشت.
آنها امیدوارند بتوانند از کاوشگرهایی در ماموریتهای آینده به ماه و سیارکها استفاده کنند که آن کاوشگرها از پیشرانه یونی برای شناور ماندن و مانور ایمن بر روی سطح ناهموار و ناشناخته استفاده میکنند.
دونالد ترامپ در مصاحبه ای با یک برنامه رادیویی با پرسش در خصوص نظرش درباره وجود یوفوها روبرو شده و پاسخ داد "من چیزی را باور دارم که می بینم"
یعنی حتی رییس جمهور امریکا هنوز چیزی را به نام بشقاب پرنده ندیده است اما مردم ساده دل بشقاب پرنده را باور دارند.