وزیر بهداشت تاکید کرد: برای پیشگیری از همه گیری سویه جدید کرونا، باید دُز سوم واکسیناسیون به سرعت انجام شود.
وی افزود: خوشبختانه نقطه امیدی که در کشورمان وجود دارد درصد بالای واکسیناسیون عمومی است، به نحوی که طبق آمار این رقم به ۸۷ درصد در کشور و ۹۰ درصد در تهران در دُز اول رسیده است.
آقای عین اللهی گفت: در دنیا ثابت شده است که اگر دُز سوم واکسن کرونا تزریق شود تا ۸۰ درصد میتواند از همه گیری سویه اُمیکرون جلوگیری کند که این نقطه قوت ماست.
وزیر بهداشت تاکید کرد: همواره گفته ام موضوعی که بسیار اهمیت دارد استفاده از ماسک است، زیرا میتواند از انتشار سویه اُمیکرون بسیار جلوگیری کند به همین علت از مردم عزیز میخواهم که حتماً به استفاده از ماسک ادامه دهند.
وی افزود: کسانی که در تزریق واکسن کرونا تعلل کرده اند حتماً برای تزریق این واکسن اقدام کنند.
آقای عین اللهی بار دیگر تاکید کرد: دُز اول و دوم واکسن کرونا حتماً باید انجام شود و کسانی هم که این واکسن را قبلاً تزریق کرده اند و سه ماه از تزریق این دو دُز گذشته است، حتماً از تأخیر در تزریق دُز سوم بپرهیزند.
وزیر بهداشت هشدار داد: ما یکی دو هفته طلایی فرصت داریم، چون اگر سویه اُمیکرون بخواهد وضع انفجاری اش را نشان دهد، معمولاً سه هفته پس از ابتلای اولیه بروز میکند بنابر این دو هفته فرصت تا تزریق دُز سوم واکسن به سرعت انجام شود.
وی همچنین بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی در خصوص پرهیز از اجتماعات و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد.
آقای عین اللهی وضع کشورمان را از نظر مهار بیماری کرونا مطلوب ارزیابی کرد و گفت: وضع کشورمان از این نظر بی نظیر است، در حالی که کشورهای مختلف جهان از این نظر وضع بسیار نامطلوبی دارند، بنابر این امیدوارم این وضع مطلوب را با تلاش بسیار خوب و زحمات رسانه ملی و همکاری حفظ کنیم.
سخنگوی دولت نیز پیش از وزیر بهداشت با حضور در درمانگاه ارامنه در محله نارمک، میلاد حضرت مسیح (ع) را به عوامل بهداشت و درمان این مرکز پزشکی تبریک گفت.
اجرای ۹۳ درصدی الکترونیکی شدن نسخ پزشکی در کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای حدود ۹۳ درصدی طرح الکترونیکی شدن نسخ پزشکی در کشور خبر داد.
آقای بهرام عین اللهی در پاسخ به پرسشی در خصوص مشکلات طرح الکترونیکی شدن نسخ پزشکی گفت: اجرای این طرح در مناطق مختلف کشور وضع متفاوتی دارد.
وی افزود: به طور کلی و میانگین این طرح حدود ۹۳ درصد در کشور انجام شده و درصد خیلی کمی هم باقی مانده که به علت آماده نبودن زیرساختها انجام نشده است.
آقای عین اللهی تصریح کرد: مشکلات کنونی برای اجرای هفت یا هشت درصد باقی مانده نیز رفع خواهد شد، البته اجرای این طرح در تهران وضع خیلی خوبی ندارد و فقط حدود ۶۸ درصد آن انجام شده است که با تلاش همکارانم انجام خواهد شد.
وزیر بهداشت گفت: شرکتهای بیمه گر در اجرای طرح خیلی به ما کمک کردند، اما مشکل اصلی نرم افزاری نیست بلکه بیشتر ناشی از مشکلات سخت افزاری و آماده نبودن زیرساختهای لازم است.
وی افزود: به عنوان نمونه در یکی از طرحها حدود ۴ ساعت قطعی برق داشتیم وقتی برق نباشد چطور میشود این کار را انجام داد؟ یا در برخی مناطق ممکن است اینترنت به حد کافی نباشد اینها مشکلاتی است که همکارانم به مرور آن را رفع خواهند کرد.
وزیر بهداشت همچنین در خصوص علت و مناسبت حضورش در درمانگاه ارامنه گفت: امروز روز میلاد حضرت مسیح (ع) و روز بسیار بزرگی است و به همین علت به این درمانگاه خیریه آمده ام تا از آنان قدردانی کنم.
آقای عین اللهی گفت: عزیزان ارامنه این درمانگاه را ایجاد کردند و همه خدمات پزشکی را ارائه میدهند، بنده هم آمده ام تا عرض تبریکی به مجموعه درمانی این مرکز پزشکی داشته باشم که از هموطنان عزیز مسیحی هستند.
وی افزود: همچنین آمده ام تا مسائل و مشکلات آنان را بررسی کنم تا ببینیم وزارت بهداشت چه کمکی میتواند در رفع این مشکلات کند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: این وزارتخانه باید به همه مردم خدمات خوبی ارائه کند به ویژه به هموطنان خوب مسیحی که در همه صحنهها اعم از دفاع مقدس و دیگر عرصههای لازم همواره حامی جمهوری اسلامی بودند و ما باید بتوانیم خدمات لازم را ارائه دهیم.
سخنگوی دولت نیز پیش از وزیر بهداشت با حضور در این درمانگاه ارامنه از خدمات آنان قدردانی کرد.