با پدیدار شدن مشکلات ناشی از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا اکنون بیشتر مردم بريتانيا، خواهان بازگشت به وضعیت قبل و پیوستن دوباره به اتحادیه اروپا شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، از ابتدای سال نو میلادی، ۱۱ دی ماه، مقررات گمرکی که پس از خروج انگلستان یا بریتانیا از اتحادیه اروپا تدوین شده است، به صورت کامل اجرا خواهد شد و همین موضوع، اختلال جدی در مشاغل و سفرهای انگلیسیها پدید میآورد.
براساس توافق انگلیس با اتحادیه اروپا از ابتدای ماه ژانویه، کنترلهای مرزی میان اتحادیه اروپا و انگلستان به صورت کامل اجرا خواهد شد و انتظار میرود با طولانی شدن صف کامیونها و تریلرها در مرزها، امور بازرگانی و نیز تامین مواد اولیه مورد نیاز شماری از مشاغل در این کشور، مختل شود.
بر اساس گزارش فدراسیون مشاغل کوچک (Federation of Small Businesses) در انگلیس، از ابتدای سال نو میلادی، واردات از اتحادیه اروپا، دشوارتر و نیازمند انجام امور اداری بیشتر خواهد شد و مقررات مورد نظر دولت انگلیس، وضعیت را پیچیدهتر خواهد کرد.
بنا بر گزارش رسانهها در انگلیس از ابتدای ژانویه سال آینده، شرکتها باید جزئیات کالاهای وارداتی را دقیقا ثبت کنند تا در بازرسیهای مرزی، معطل نشوند، اما بسیاری از شرکت ها، برای این روند آماده نیستند. همچنین واردات و صادرات برای مواردی همچون مواد غذایی بدست آمده از حیوانات، نیازمند تکمیل پرسشنامههای فراوان و دیوان سالاری بیشتر است تا بتوان از پرداخت تعرفهها یا مالیات گمرکی، کاست.
مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همه پرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأیدهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن رأی دادند. بریتانیا پس از توافق با اتحادیه اروپا، در ساعت ۲۳ روز پنج شنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۹ خورشیدی، با جدایی از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، از بازار مشترک و نیز گمرک مشترک اتحادیه اروپا خارج شد و به عنوان نخستین کشور به عضویت ۴۷ ساله اش در اتحادیه اروپا پایان داد.
با بروز مشکلات فراوان جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا زنجیرهای از مشکلات در این کشور بروز کرد که کمبود و گرانی برخی کالاها و خدمات و نیروی کار و نیز ایجاد موانع دو طرف برای بازرگانی آسان از جمله آنهاست.
تازهترین نظر سنجیهای منتشر شده در انگلیس نشان میدهد با پدیدار شدن مشکلات ناشی از برگزیت و محقق نشدن وعدههای طرفداران جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا اکنون بیشتر مردم خواهان بازگشت به وضعیت قبل و پیوستن دوباره به اتحادیه اروپا شده اند. برگزیت همچنین واگراییها را در انگلیس افزایش داده و گرایشهای استقلال طلبانه را نیز تشدید کرده است به گونهای که اسکاتلند که بیشتر ساکنانش به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادن برگزاری همه پرسی استقلال از انگلیس را حق مسلم خود میدانند و با جدیت پیگر اجرای آن هستند.