نشست مشترک معاون سفیر لهستان در ایران و معاون فرهنگی شهردار اصفهان در عمارت تاریخی باغ زرشک برگزار شد.
ویچیخ اونلت با بیان اینکه در زمان جنگ جهانی دوم حدود سه هزار پناهنده لهستانی به ایران آمدند، گفت: تعداد زیادی از این پناهندگان کودک بودند که باعث شد مردم لهستان اصفهان را شهر کودکان پناهنده بنامند.
وی افزود: حدود ۲۱ مکان از جمله مدرسه و بیمارستان مربوط به این پناهندگان در اصفهان وجود دارد که تمایل داریم نقشهای مجازی به زبانهای گوناگون در این مکانها نصب شود تا گردشگران داخلی و خارجی با استفاده از بارکدخوان از موقعیت مکانی و جزئیات هرکدام از این مکانها در اصفهان آگاه شوند.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان هم در این نشست، حضور پناهندگان لهستانی در اصفهان را اتفاق ویژهای دانست و برای پاسداشت این همراهی و برادری میان مردم دو کشور اعلام آمادگی کرد.
مجتبی شاهمرادی با تأکید بر نقش تسهیلگری شهرداری اصفهان برای برگزاری نمایشگاه عکس و اسناد پناهندگان لهستانی گفت: برای برپایی نمایشگاه وجمعآوری اسناد و تصاویر و همچنین تولید نقشه مجازی در کنار شما خواهیم بود.
وی افزود:چاپ تمبر مشترک به مناسبت هشتادمین سالگرد ورود پناهندگان لهستانی به اصفهان، چاپ کتاب از اسناد و تصاویر حضور لهستانیها در اصفهان، چاپ یک ویژهنامه مشترک دوزبانه، ساخت یک فیلم مستند و همچنین تولید یک «اینفو مپ» از مسیری که این پناهندگان از بندر انزلی تا جنوب ایران و سپس شهر اصفهان طی کردند در دستور کار دو کشور قرار گیرد.