نشانه اصلی اُمیکرون، سرعت زیاد ابتلا در بین افراد خانواده و اطرافیان بیمار میباشد.
دکتر مصطفی جوانیان افزود: تجربیات در مورد این بیماری اندک هست، هرچند گزارشات اولیه حاکی از علائم خفیفتر نسبت به سویه دلتا میباشد، ولی اخیراً شاهد فرمهای شدید این بیماری و بستری بیماران نیز هستیم.
او با اشاره به اینکه این ویروس نسبت به سایر ویروسهای کرونا، تمایل به گسترش بیشتری دارد، گفت: یکی از علائم این سویه درگیری سریع اکثر افراد خانواده فرد مبتلا هست که این نشانه در تشخیص اُمیکرون به ما کمک میکند، بخصوص در افرادی که مسافرت در دوهفته اخیر داشتند.
دکتر جوانیان بیان داشت: راه تشخیص بیماری کرونا همان تست PCR است که از طریق بینی و حلق انجام میشود و اگر بخواهیم متوجه شویم که کرونا از نوع اُمیکرون است یا سایر انواع کرونا باید تعیین توالی ژنی انجام دهیم که در این روش نوع ویروس مشخص میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: همشهریان عزیز در صورت داشتن علائم میتوانند به مرکز موسیالرضا یا مرکز ۱۶ ساعته کشوری و همچنین آزمایشگاههای سطح شهر مراجعه کنند، چنانچه تست PCR مثبت باشد و شرایط لازم را داشته باشند بهصورت اتوماتیک نمونه برای تعیین توالی ژنی فرستاده میشود تا نوع ویروس مشخص شود.
دکتر جوانیان با اشاره به اینکه اهمیتی ندارد که ما به کدام نوع از کرونا مبتلا شده باشیم، ادامه داد: استفاده از ماسک، قرنطینه کردن در صورت مشاهده علائم، عدم حضور در مهمانی هاو تجمعها و تکمیل واکسیناسیون برای سه دوز را توصیه میکنیم.