صدای تولید دارو دامی گرچه کم سو اما پابرجا از غرب سمنان، شهرک صنعتی به گوش میرسد.. این روزها چشم نیازش به دست حمایت هایی برای رونق بیشتر است اما خبر خوش تولید واکسن ، رنگ تازه ای به خطوط بهره برداری می بخشد
تکمیل تولیدات داروهای دامی با واکسن...
خالد خداوردی معاون تشخیص و مدیریت درمان میگوید: ۴۴ شرکت در کشور در حوزه تولیدات دارویی فعالیت دارند که از این تعداد تنها ۸ شرکت واکسن تولید میکنند.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد داروهای دامی در داخل تولید میشود گفت: به منظور حمایت از تولید داخل و مانع زدایی ها، کارشناسان
وی هم چنین از حمایت از ۷ شرکت دانش بنیان در راستای تولید واکسن انفولانزا، واکسن لمپی اسکین مخصوص درمان بیماری کچلی دامهای سنگین به ویژه گاو، و پی پی آر خبر داد و گفت: امروز با همت بالای جوانان ایرانی توانستیم درِ صادرات واکسنها تب برفکی و انفولانزا را ببنیدم و به خود کفایی برسیم.
البته خدا این را هم اضافه کرد که انواع جدید آنتی بیوتیکها و مولتی ویتامینها پس از تولید، در مسیر صادراتی هم قرار میگیرند و در بازار فروش داروهای دامی عراق، پاکستان، ترکیه و افغانستان صادر میشوند.
سهم سمنان در تولید داروهای دامی
دیار سمنان در شمال شرق کشور، چند سالی میشود که خط تولید داروهای دامی اش بی وقفه فعال است و تنها ۱۲ شکرت دارویی در این استان توانستند نیاز بیش از ۶۰ درصد بازار داروها دامی را تامین و عنوان قطب تولید داروهای دامی در این منطقه را از آن خود کند تا خیال دامداران از تلف نشدن سرمایههای خود راحت شود.
وی نوید افزایش ظرفیتهای تولید در استان سمنان را به تولید کنندگان میدهد و میافزاید: در حال حاضر خطوط تولید داروهای دامی استان سمنان به طور میانگین با ظرفیت ۵۰ تا ۶۰ درصدی فعال است، اما مقرر شده که تا پیااین امسال، ظرفیتهای تولید با حمایتها و مانع زداییها بالاتر برود.
حسینی با بیان اینکه از ۱۲ شرکت تولید داروهای دامی، تنها ۴ شرکت دانش بنیان هستند میگوید: این چهار شرکت تولید ۲۹۱ قلم از ۳۱۵ قلم از انواع دارو را که در استان تولید میشود را در دست دارند.
پیشگامان تولید داروهای دامی کشور در شهرک صنعتی سمنان
مدیر عامل پارس دوفارما یکی از تواید کنندگان عمده داروی دامی از به روز بودن محصولاتش در سبد فروش خبر میدهد و میگوید: این شرکت ۲۰ نوع دارو تولید میکند که شامل داروهای پودری، محلول در آب و تزریقی میشود.
به گفته وی ، در این واحد تولیدی ۵۰ نفر به طور مستقیم و تا ۲۰۰۰ نفر غیر مستقیم
مدیر عامل پارس دوفارما میگوید: نوسانات ارزی دست و پای تولیدکنندگان را بسته است و وقتی برای خرید محصولات اولیه با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، تنها توانسته یک کالا از ۱۰ کالای مدنظرش را تامین کند.
وی هم چنین خواستار اضافه کردن تولید ویتامینها به محصولاتش هم شد و گفت: با توجه به نامه نگاریها با اداره دامپزشکی، تقاضا تولید ویتامینها در همین خطوط تولید انتی بیوتیکها به شرط پاکسازی خط و شست و شوی کامل داده شد، اما با موفقیت همراه نبود.
مدیر عامل شرکت پارس دوفارما میافزاید: با رایزنیها انجام شده و انتقال دانش و فناوری از یک شرکت روسی در صدد تولید ۷ نوع واکسن ویروس کشته شده در این واحد هستیم و برنامه ریزیهای لازم برای تولید واکسنهای ویروس زنده نیز در دستور کار قرار دارد.
سبد فروش فراوریهای دامی سمنان تکمیل است..
مسعود بُووَند مدیر عامل یکی از شرکت دانش بنیان با عنوان نوین صنعت نپنی میگوید: ۲۰ نوع دستگاه پاک کننده کله و پاچه و سیرابی در مقیاس کشتارگاهی با عملکرد و سرعت ۹۰ درصد بالاتر از روش دستی در مدت ۲ سال و نیم در این شرکت ساخته شده و با گذراندن مراحل تجاری سازی به بازار مصرف عرضه شده است.
به گفته مسعود بُووَند، این دستگاهها قادر است در مدت زمان کمتر از ۹۰ ثانیه، بر اساس نوع و اندازه مخزن، بین ۱۵ تا ۲۵ کله گوسفند، حدود ۵۰ تا ۶۰ پاچه و تا ۱۰ سیرابی را طوری مُوزدایی پُرزبَری کند که هیچگونه ضربه، بریدگی، پارگی و له شدگی و تغییر شکلی در آن ایجاد نشود.
بووند تاکید کرد: هم اکنون کشورهایی مانند، روسیه، آذربایجان، قرقیزستان، ارمنستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، مغولستان و عراق مشتری برون مرزی و دائمی این دستگاهها هستند.
حسینی مدیر کل دامپزشکی استان سمنان به صادرات ۵.۲ میلیون دلاری در ۶ ماه نخست امسال از استان سمنان اشاره میکند و میگوید: از این میزان تنها ۲۰ درصد متعلق به دارویهای دامی است و ۸۰ درصد مابقی به صادرات کرک، مو بز و آلایش غیر خوراکی دام است.
حسینی از صادرات فراوریهای دامی به ویتنام و هنگ کنگ خبر میدهد و میگوید: نه تنها بازار بین الملل، بلکه فروشگاههای متقاضی داخلی هم از اقلام تولیدی در سمنان بهره میبرند.
همه با هم برای ایرانی آباد..
فریاد رس مدیر کل دفتر مقررات و استاندارهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در این باره میگوید از ابتدای سال ۹۹ با توجه به ابلاغیه وزارت صمت مبنی بر ممنوعیت واردات مواد اولیه و داروهای دارویی که در ایران تولید میشود، طرح محدودیت واردات آغاز شد
فریاد رس میافزاید: از سال ۹۷ تا ۹۹، واردات دامی به ۴۰۰ میلیون دلار رسید که امروز سیاستها حاکی از کاهش این مقدار از واردات بدون ایجاد تنش در بازار تولید داخل و ارزآوری است.
چه کسی میخواهد من و تو ما نشویم؟؛ خانه اش ویران باد!
تکیه به دانش بومی، و گام برداشتن در مسیر پیشرفت علمی کشور به همت جوانان ایرانی با شکستن چارچوبهای ترجمهای به تقلید از غرب ممکن است که باعث میشود در فضای علم به نوآوری دست بزنند. جوانانی که در شرایط اقتصادی متغیر میتوانند یکی از پایههای چهار ستون صادرات غیر نفتی باشند تا نان توسعه اقتصادی سریعتر به سفره مردم برسد.
حمایت از دانش بنیانی ها، ترتیب اثر دادن مشاورههای جوانان دانش آموخته برتر، با پرورش ایدههای نوین البته با حمایت و پشتوانه مالی و فکری میتوان در مسیر تجرات جهانی خودی نشان داد و ایران را سر آمد تولیدات دارویی کرد.
نویسنده : مریم وفادار