خوراکیهای شب یلدا، چون هندوانه، انار، انگور، سیب و خیار، آجیل و خشکبار است که تاثیر شگفتانگیزی بر سلامت بدن دارند.
این میوه در سفره شب یلدا نماد شادی است، انار میوهای است میوهای خونساز و سرشار از آهن است که موجب افزایش انرژی و خونسازی در بدن میشود. انار سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین C و پتاسیم است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. همچنین در کاهش کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز موثر است.
یکی دیگر از میوههای شب یلدا انگور است که نباید در روزهای آلوده و هنگام سرماخوردگیهای شدید خورده شود.
لبو یکی از خوراکیهای فصل سرد است. ریشه چغندر پختهشده لبو نام دارد که جایگاه ویژهای در میان خوراکیهای شب یلدا بازکرده است.
با این که هندوانه یک میوه تابستانی و یادآور گرمای تابستان و حرارت است، اما یکی از خوراکیهای اصلی شب یلدا محسوب میشود.
اگر مقداری هندوانه در شب یلدا یا در روزهای دیگر زمستان بخورید، سرما نخواهید خورد. هندوانه سرشار از ویتامینهای A و B و C بوده و بهترین منبع بتاکاروتن و لیکوپن است که از آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند و از بروز سرطان جلوگیری میکنند.
از آنجایی که ۹۰ درصد بافت هندوانه از آب تشکیلشده است، برای رفع عطش و شادابی پوست و دفع سنگ کلیه نیز بسیار مفید است.
نکاتی که در شب یلدا باید به آن توجه کرد
در این شب بهتر است شام خورده نشود یا کمتر مصرف شود. سعی کنید به جای آجیل شور از آجیلهای شیرین که حاوی مویز، توت و انجیر خشک نیز است استفاده شود.
در شب یلدا بهتر است قبل از شام میوه مصرف نشده و با فاصله نیم تا یک ساعت پس از شام از میوه استفاده شود.
افراد دیابتی هم میتوانند بهاندازه معمول با محدود کردن مصرف میوهها و غذاهای دیگر، انار شیرین بخورند.
نوشیدنیهایی، چون چای با هل یا دارچین یا زعفران، دمنوش نعنا و نبات، معجون شیر بادام با عسل از نوشیدنیهای مناسب شب یلدا محسوب میشوند.