رئیس سازمان آتش نشانی قزوین گفت: با رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی میتوان تا حد قابل توجهی از وقوع حوادث و اتفاقات ناشی از گازگرفتی جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، موسی خانی رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین با
موسی خانی افزود: شعله آبی و دودکش داغ در وسایل گازسوز باید به طور مداوم چک شود و در صورت سرد بودن دودکش و آبی نبودن شعله، منوکسید در فضای اتاق وجود دارد.
وی گفت : خودرویی که به مدت طولانی در محیط بسته روشن بماند نیز میتواند باعث تولید این گاز کشنده شود. این گاز به دلیل کاهش اکسیژن در محیط به وجود میآید، پس اگر یک وسیله شعله دار در محیطی وجود داشته باشد و راه مناسبی برای ورود هوا نباشد به زودی در آن محل گاز مونوکسید کربن تولید و منتشر میشود.
رئیس سازمان آتش نشانی گفت: شهروندان برای حفظ ایمنی خود هنگام گذر از روی پلکانهای برفگیر ساختمانها، پلهای عابر پیاده و پلهای فلزی روی جویها، بااحتیاط عبور کنند.
موسی خانی با اشاره به علائم مسمومیت گازی افزود: این علائم شبیه به حالتهای سرماخوردگی است به گونهای که فرد احساس سردرد و سرگیجه و بی حالی دارد، همچنین در صورت عدم ایجاد مسمومیت ناشی از مونواکسید کربن اگر این گاز در بلندمدت در فضایی باشد افراد ساکن در آن فضا را درگیر بیماریهایی مانند ام اس، آلزایمر و تاری دید میکند.
وی گفت : به هیچ وجه بخاری بدون دودکش در محیطهای بسته مانند اتاق خواب و آبگرمکن در مکانهایی مانند انباری، آشپزخانههای کوچک، حمام یا رختکن و پاسیو نباید نصب شود.