مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان قم از جابحایی بیش از 400 هزارتن کالا در در 8 ماهه امسال در استان خبرداد.
آقاي کلهري با اشاره به اينکه تعداد تلفات منجر به فوت جاده اي استان در سال قبل 171 نفر بوده است گفت:اين ميزان در 7 ماهه ابتداي امسال 33 و شش دهم درصد کاهش يافته است و استان قم رتبه اول کاهش تلفات جاده اي را در کشور دارد.
وی افزود: نظارت بر جاده ها با استفاده از 23 دستگاه دوربين نظارت تصويري، 76 دستگاه هوشمند تردد شمار و 71 دستگاه دوربين کنترل سرعت نقش بسزايي در کاهش تلفات جاده اي داشته است.
آقاي کلهري با اشاره به مشکلات ايجاد شده در عبور کالا به دليل شيوع بيماري کرونا از جابه جايي 412 هزار تن کالا در درون استان در 8 ماهه سال جاري خبر داد و گفت: اين ميزان نسبت به سال گذشته 3 درصد افزايش يافته است.
وي در خصوص جابه جايي کالا بيرون استاني هم تصريح کرد: در اين مدت 3 هزار و 640 هزار تن کالا بيرون استاني بوده نسبت به سال قبل 6 درصد کاهش داشته ايم.
آقاي کلهري همچنين استان قم را يکي از پيشگامان کيفيت بخشي راههاي روستايي کشور عنوان کرد و گفت: در بخش راههاي روستايي نيز فعاليت هاي بسيار خوبي در قالب طرح اجراي طرح ملي احداث و بهسازي راههاي روستايي صورت گرفته است که احداث و بهسازي راههاي روستايي به طول 12 کيلومتر از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وي در خصوص بهسازي محور جعفريه- قم گفت: براي بهسازي اين محور برآورد اوليه براي 21 کيلومتر حدود 23 ميليارد تومان اعتبار لازم است که پيگير تامين اعتبار موردنياز از سازمان راهداري هستيم.
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان همچنين از بهره برداري پل روستاي خورآباد با هدف حذف نقطه حادثه خيز در ورودي اين روستا در دهه فجر امسال خبر داد.
آقاي کلهري بهره برداري از پل سه دهانه روستاي خورآباد محور قم-کهک به طول 45 و عرض 11 متر را از ديگر پروژه هاي مهم به اتمام رسيده در سال جاري برشمرد.
وي درخصوص متوقف شدن تقاطع شاه جمال هم گفت: باتوجه به خرابي و مشکلاتي که در تقاطع مذکور وجود دارد اما باتوجه به مطالبات مردمي خوشبختانه بخش عمده اين پروژه انجام شده است ولي به دليل مشکلات اعتباري و کاهش دماي هوا موقتا متوقف شده است.
مدير کل راهداري حمل و نقل جاده اي استان در خصوص ايمن سازي آزادراه قم- تهران با نيوجرسي مفصلي هم گفت: اين پروژه در چهارفاز تعريف شد که فاز اول به طول 15 کيلومتر از نقطه صفر آزادراه آغاز و با اعتباري بالغ بر 5 ميليارد تومان به پايان رسيده و فاز دوم به طول 12 کيلومتر، فاز سوم به طول 13 کيلومتر و فاز چهار به طول 25 کيلومتر با اعتباري بالغ بر 32 ميلياردتومان درحال اجراست.
آقاي کلهري بهسازي رمپA تقاطع شاه جمال، اجراي عمليات تکميلي بهسازي و روکش آسفالت محور پرديسان- ورجان، بهسازي بزرگ راه سلفچگان- دليجان به طول 14 کيلومتر و بهسازي و روکش آسفالت بخشي از محور قديم قم تهران به طول 14 کيلومتر را از ديگر پروژه هاي دردست اجرا در سال جاري عنوان کرد.
وي عامل انساني به ويژه سرعت غيرمجاز را اصلي ترين عامل ايجاد حوادث جاده اي ذکر کرد و گفت: از شهروندان تقاضا داريم در سفرهاي زمستاني زنجيرچرخ همراه داشته باشند و از صحبت کردن با تلفن همراه درحين رانندگي جدا خودداري کنند.
مديرکل راهداري حمل و نقل جاده اي استان در پايان از ارائه خدمات اين مجموعه از طريق سامانه هاي اطلاع رساني 141 به صورت تلفن گويا و وب سايت اطلاع رساني 141 به آدرس WWW.141.IR خبر داد و گفت: از اين طريق امکان دريافت کامل اطلاعات راههاي کشور در اختيار کاربران قرار مي گيرد.
26 آذرماه در تقويم ايران به نام روز حمل و نقل و رانندگان نامگذاري شده است.