مدیر عامل شرکت فرودگاه های کشور با بیان اینکه حق ایران روزانه 1000 پرواز است ، گفت : آمار پروازهای داخلی و خارجی رو به افزایش اما بسیار کند است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ محمود رسولی نژاد در نشتی به خبرنگاران گفت: 54 فرودگاه را راهبری می کنیم و پنج فرودگاه خلیج فارس، کیش، ماهشهر، قشم و نفت هم زیرمجموعه شرکت نیست.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور گفت : پارسال مجموع پروازهای انجام شده در 54 فرودگاه کشور 321 هزار و 92 پرواز داخلی و بین المللی بوده وکل پروازهای 59 فرودگاه
با همان پنج فرودگاه 354 هزار و 812 پرواز است.
رسولی نژاد افزود: پارسال پذیرش مسافران در 54 فرودگاه حدود 38 میلیون و 641 هزارو868 مسافر بوده است که این آمار در کل فرود گاههای کشور به 42 میلیون و 475 هزارو 794 مسافر می رسد.
رسولی گفت : در سه ماه نخست سال میزان پروازها 6درصد کاهش داشته است و 40 هزار و 284 پرواز در کل کشور انجام شد.
رسولی نژاد با اشاره به کاهش پروازهای بین المللی در سه ماه نخست امسال گفت: کل پروازهای آموزشی در این مدت 2361 پرواز بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد کاهش نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور در باره بدهی شرکت های هواپیمایی برای عوارض مسافری داخلی و خارجی گفت: شرکت ماهان 22 میلیارد تومان بابت عوارض مسافری داخلی و خارجی به شرکت فرودگاه ها (در سه سال اخیر) بدهکار است و بدهی ایران ایر حدود 20 میلیارد و 500 میلیون تومان و هواپیمایی آسمان 8 میلیارد و 200 میلیون تومان است.
محمود رسولی نژاد افزود : جمع بدهی عوارض مسافری شرکتهای هواپیمایی به 72 میلیارد تومان می رسد.
رسولی نژاد با بیان اینکه شرکت فرودگاه های کشور باید در هر ماه 600 میلیارد ریال درامد داشته باشد تا هزینه های خود را پوشش دهد، گفت: شرکت های هواپیمایی از پرداخت حقوق شرکت ها طفره می روند و بدهی زیادی را به این شرکت دارند.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور تصریح کرد: یک بخش از بدهی آنها مربوط به عوارض مسافری است که در زمان فروش بلیت از مسافر دریافت می کند، اما آن را به شرکت فرودگاه ها نمی پردازند.
رسولی تصریح کرد: یک سوم بدهی خطوط هوایی مربوط به تعرفه مسافری، یک سوم عوارض فرودگاهی و یک سوم اجاره اماکن است و بدهی آنها تا پایان سال گذشته به 255 میلیارد تومان رسیده است که 80 میلیارد تومان آن به صورت اقساط در قالب چک و اوراق بهادار به شرکت پرداخت شده است.
رسولی نژاد با بیان اینکه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی هنوز بدهی خود را تا پایان سال 90 تسویه نکرده است، گفت:
تلاش می کنیم همه بدهی شرکت ها به صورت اقساطی از آنها دریافت شود و در سه ماه نخست سال جاری هم بدهی آنها 5 درصد بیشتر شده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور در خصوص میزان سرمایه گذاری در فرودگاه های کشور افزود: بالغ بر 460 میلیارد تومان از سال 88 تاکنون در فرودگاه های کشور بجز فرودگاه امام(ره) سرمایه گذاری شده و سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومان هم در حال بررسی است.
وی با اشاره به انتقال پروازهای بین المللی به فرودگاه امام خمینی اعلام کرد : از 23شهریور ماه 20 هزار زایر حج تمتع تهرانی و استان های اطراف از فرودگاه امام خمینی(ره) استفاده می کنند.
رسولی نژاد تصریح کرد: مسافران فرودگاه زنجان به تبریز، فرودگاه استان مرکزی به اصفهان، فرودگاه خرم آباد به کرمانشاه برای پرواز حج تمتع منتقل می شوند.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور با اشاره به اینکه 27 شرکت خارجی از فرودگاه حضرت امام(ره) پرواز میکنند، گفت: شرکتهای هواپیمایی 255 میلیارد تومان و شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی 16 میلیارد تومان به شرکت فرودگاههای کشور بدهی دارد.
رسولی گفت : 35 شرکت خارجی از فرودگاه حضرت امام پرواز می کنند که 27 شرکت آن خارجی و 8 شرکت داخلی هستند که با توجه به تثبیت نرخ ارز در کشور ،پیش بینی می کنیم این میزان 50 درصد افزایش یابد.
وی گفت: در برخی از فرودگاه ها تا 80 درصد به شرکتها تخفیف عوارض فرودگاهی دادیم و حتی آن را حذف کردیم.
رسولی نژاد اظهار داشت : از شرکت های داخلی 40 درصد عوارض فرودگاهی دریافت می شود که از شرکت های خارجی به 100 درصد می رسد و محاسبه ما براساس نرخ دلار است.