کاهو همچون دیگر سبزیجات ، مقادیر زیادی ویتامین دارد که از مهمترین آنها بتاکاروتن و اسید فولیک است.
کاهو، به دلیل آنتی اکسیدان و ویتامین فراوان، یکی از محبوبترین سبزیجات به شمار میآید که اغلب در سالاد مصرف میشود.
یک منبع غنی از ویتامینهای K و A است. اگر چه کاهو شبیه به کلم به نظر میرسد، اما یک تفاوت بین آن دو میزان آب است.
تاریخ این سبزی به مصر باستان بر میگردد که از دانههای آن روغن استخراج میکردند شواهد نشان میدهد که این گیاه به طور خاص به عنوان یک گیاه دارویی نامیده میشود.
ارزش غذایی کاهو:
یک فنجان یا ۳۶ گرم کاهو حاوی ۵ کالری و ۱۰ گرم سدیم است که فاقد کلسترول و یا هرگونه چربی است.
این گیاه حاوی فیبر، ویتامینهای K، A، C، فولات، آهن، منگنز میباشد.
این سبزی برگ دار به مبارزه با التهاب و بیماریهای مرتبط با آن مانند دیابت و سرطان کمک میکند.
هر چه کاهو تیرهتر باشد، حاوی مواد مغذی بیشتری است.
کاهو برای مبارزه با التهاب
برخی از پروتئینهای موجود در کاهو مانند لیپوکسیژناز کمک میکنند تا التهاب کنترل شوند. در یک مطالعه ایرانی ثابت شده است که کاهو در طب سنتی برای کاهش التهاب و درد در استخوان مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس انجمن بنیاد آرتروز، سبزیجاتی مانند کاهو که سرشار از ویتامین K هستند به طور چشمگیری باعث کاهش التهاب میشود.
کاهو برای کمک به کاهش وزن
کاهو میتواند یک غذای اصلی برای کاهش وزن باشد. زیرا یک عدد کاهو فقط ۵ کالری دارد. علاوه بر این کاهو کمک میکند تا ریز مغذیهایی که به سختی در رژیمهای غذایی کم کالری یافت میشود، به دست آید. فیبر موجود در کاهو باعث میشود احساس سیر به شما دست داده و جلوی اشتها را بگیرد.
کاهو بسیار کم چربی است، از این رو برای کاهش وزن بسیار مناسب میباشد.
کاهو برای بهبود سلامت مغز
مطالعات زیادی در مورد خواص کاهو صورت گرفته و نشان میدهد، مصرف آب کاهو به افزایش روابط میان رشتههای عصبی در مغز کمک کند و احتمال بروز آلزایمر به شدت کاهش پیدا کند و نیترات موجود در کاهو باعث کاهش احتمال بروز بیماریهای ناشی از افزایش سن میشود. امگا ۳، ترکیبی اساسی برای مبارزه با افسردگی و کاهش استرس در زندگی روزانه است.
کاهو منبع غنی از ویتامین B است. این ویتامین نقش مهمی در سلامتی قلب و عروق دارد. خوردن مقدار کافی از ویتامین B باعث میشود احتمال بروز لختههای درون عروق به شدت کاهش یابد. کاهش لختگی در رگها سلامتی بیشتر برای قلب به ارمغان میآورد و ویتامینهای A و C نیز در کاهو وجود دارند که به نوبه خود، کمک بسیاری در کاهش بروز آسیبهای قلبی و عروقی در بدن دارند.
کاهو برای کمک به مبارزه با سرطان:
در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان داده که مصرف کاهو از بروز انواع سرطان مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری میکند.
کاهو، باعث کاهش بروز سرطان ریه در افراد سیگاری میشود و برای آنها اثر محافظتی دارد.
کاهو برای کاهش خطر ابتلا به دیابت:
مطالعات نشان داده مصرف روزانه کاهو میتواند خطر بروز دیابت را در افراد کاهش دهد. یکی از خواص کاهو، کنترل قند است که از افزایش آن جلوگیری میکند. آب کاهو دارای ۵ کالری انرژی و ۲ گرم کربوهیدرات است.
بهبود سلامت چشم با کاهو:
کاهو حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان فوق العاده است که سلامت بینایی چشم را افزایش میدهد. همچنین برای جلوگیری از بیماری ماکولار که با افزایش سن اتفاق میافتد، بسیار موثر است، کسانی که کاهو در رژیم غذایی خود دارند، ۲۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها وجود دارد.
بهبود هضم و سلامت گوارش با مصرف کاهو:
فیبر موجود در کاهو، هضم را آسان میکند و سایر بیماریهای گوارشی مانند یبوست و نفخ را درمان میکند. همچنین میتواند درد معده را کاهش داده و سلامت روده را افزایش میدهد.
مادهای در کاهو وجود دارد که سیستم عصبی را آرام میکند. میتوانید با خیال راحت قبل از خواب سالاد مصرف کنید که در روند بی خوابی شما بسیار تاثیر گذار است.
کاهو همچنین حاوی مواد دیگری به نام لاکتوسین است که موجب خواب و آرامش میشود.
کاهو برای بهبود سلامت استخوان:
ویتامینهای A، K و C در تولید کلاژن بسیار مهم است که نخستین مرحله تشکیل استخوان است و در هر سه آنها غنی است. ویتامین K به ایجاد غضروف و بافت هم بند و ویتامین A به ایجاد سلولهای جدید استخوانی کمک میکند، کمبود آن منجر به پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی میشود. ویتامین C نیز با عوامل پیری استخوان جلوگیری میکند.
کمبود ویتامین K که ماده معدنی بسیار مهم برای استخوان است میتواند منجر به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی شود.
کاهو برای بهبود سیستم ایمنی بدن:
ویتامین A و C موجود در کاهو یک ماده بسیار مهم برای سیستم ایمنی بدن است و همچنین دارای خواص ضد میکروبی میباشد.
بسیاری از مزایای کاهو برای دوران بارداری به دلیل محتویات فولات آن است. این ماده مغذی خطر نواقص زایمان را کاهش میدهد و ویتامین K این سبزی میزان خونریزی را کاهش میدهد که یکی دیگر از مزایا در طول زایمان است و فیبر موجود در کاهو میتواند از یبوست که یکی از مسائل جدی زنان باردار است، جلوگیری کند.
کاهو برای مبارزه با کم خونی:
کاهو حاوی مقادیری فولات و مواد مغذی برای مبارزه با کم خونی است. کاهوی رومی برای درمان کمبود ویتامین B۱۲ نیز مفید و موثر است.