دولت ارمنستان در نظر دارد راه آهن ارتباطی این کشور را با جمهوری آذربایجان احیا کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از ایروان؛ دولت ارمنستان در نظر دارد راه آهن ارتباطی این کشور را با جمهوری آذربایجان احیا کند.
مهر گریگوریان معاون نخست وزیر ارمنستان در مصاحبه با خبرگزاری تاس با اعلام این مطلب افزود این راه آهن به طول ۳۴۰ کیلومتر در مسیر یراسخ - جلفا - اردوباد - مغری - هورادیز در دو کشور امتداد مییابد.
وی افزود دولت ارمنستان در نظر دارد برای احیای بخش ارمنستان این خط آهن به طول ۴۵ کیلومتر، ۲۰۰ میلیون دلار هزینه کند.
معاون نخست وزیر ارمنستان گفت بازگشایی خطوط راه آهن براساس اصول گمرکی و مرزی بین المللی و احترام به حاکمیت دو کشور و بر اساس اصل بهره برداری متقابل انجام خواهد شد.
الهام علی اف و نیکول پاشینیان سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مذاکراتی تحت نظارت شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا در بروکسل در روز ۱۴ دسامبر درباره تشکیل گروه فنی برای علامت گذاری مرزهای دو کشور و نیز احداث راه آهن برای اتصال خطوط آهن دو کشور به سمت نخجوان به توافق رسیدند.
این در حالی است که نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در صفحه فیس بوک خود با اشاره به دیدار سه جانبه خود با شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا و الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در بروکسل گفت با رئیس جمهوری آذربایجان بر سر بهره برداری مجدد از راه آهن منطقه قفقاز جنوبی به توافق رسیدیم.
پاشینیان گفت ارمنستان از طریق راه آهن به جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دسترسی خواهد داشت.
شایان ذکر است در زمان اتحاد شوروری سابق جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان که بخشی از اتحاد شوروی بودند از طریق راه آهن به یکدیگر متصل بودند و مردم ارمنستان از این طریق همچنین وارد خاک ایران میشدند، اما پس از جنگ و مناقشه ۳۰ ساله قره باغ فعالیت این راه آهن متوقف شد.