کارشناس مسایل بین الملل گفت: تحریم جدید هشت شرکت چینی توسط آمریکا، ادامه تناقض ذاتی واشنگتن در عرصه بین الملل است.
وی تصریح کرد: در آستانه هزاره سوم، کشورهای جهان عمدتا از طریق علم و تکنولوژی میتوانند نفوذ خود را در عرصههای مختلف به ویژه امنیت و تجارت بین الملل پیش ببرند.
کارشناس مسایل بین الملل با اشاره به برنامه ریزی چینیها از سالها قبل برای سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان آمریکا افزود: در زمانی که آمریکاییها توجه شان به جای دیگری بود، چینیها توانستند به ساختار آکادمیک آمریکا رخنه کنند تا فاصله آمریکا و چین به حداقل ممکن برسد.
آقای رضایی گفت: امروز آمریکاییها از خواب بیدار شدند و احساس میکنند اقدامی از این دست انجام دهند که عمدتا شاهد این هستیم که این شرکتها دانش بنیان هستند.
وی با اشاره به نیاز آمریکا برای حفظ هژمونی خود در منطقه افزود: آمریکا در زمینه فرآیندهای تولید برای این که بتواند فرآیند قیمت تمام شده در چین را حفظ کند، مجبور است از طرفی هم به پیمانها عمل کند و هم از طرفی از نفوذ چین بر شرکتهای دانش بنیان آمریکا جلوگیری کند.
کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: این قبیل رفتارهای ایالات متحده در برخورد با کشورها و حتی هم پیمانان بین المللی خود مسبوق به سابقه است و تعجبی ندارد که در مواجه با عهدهای بین المللی هم بدعهدی از خود نشان دهد.