سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه تهران گفت: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه یکی از اصلیترین راهبردهای انقلاب و نظام بوده و هست.
سخنران پیش از نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مقطع کنونی، گام انقلاب و گام نظام اسلامی را پشت سرگذاشته است و در حال برداشتن گام جامعهپردازی و نظامسازی است گفت: نیاز داریم به این راهبرد اساسی توجه ویژهای داشته باشیم. چالشهای گذشته را مطالعه کنیم و در مسیر حرکت تلاش کنیم تا برنامهریزی جدی نسبت به این راهبری اتفاق بیفتد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به کلام امام خیمنی (ره) که فرمودند بزرگترین پیروزی، آشتی بین دانشگاه و مدارس علمیه است، افزود: بعد از تبعید امام راحل عظیمشان به خوبی مشاهده شد وقتی دو قطب متفکر و اندیشمند جامعه، دست دردست یکدیگر گذاشتند، توانستند گام انقلاب را به خوبی با استحکام و استواری بردارند.
وی در ادامه با بیان اینکه همکاری و تعامل دو قطب ارزشمند حوزه و دانشگاه که رسالتشان تفکر، اندیشه، خردورزی و رهبری اقشار عمومی جامعه است، منجر به برداشتن دو گام موفق مهم، یعنی تصویب قانون اساسی و تثبت نظام جمهوری در جامعه شد، گفت: اکنون در آستانه گام سوم و گام چهارم تمدنی، یعنی گام جامعه پردازی و دولت اسلامی و حکمرانی اسلامی هستیم.
وی مقطع کنونی را بسیار مهم خواند و گفت: فضلای جوان حوزه علمیه و اساتید جوان دانشگاه باید به اهیمت مقطع کنونی و راهکارهای عبور از آن توجهای ویژه داشته باشند که موضوع مهم و اجتناب ناپذیر است.
رئیس دانشگاه امام صادق گفت: اندیشمندان و متفکران چه در دانشگاهها و چه در حوزههای علمیه، فرزندان این مردم هستند و اگر حوزه تفکر و تولید علم میکند، اگر دانشگاه نظریه پردازی و تولید علم میکند، همه و همه در یک بستر و در یک تحلیل پذیرفته است، آن هم حل مسائل جامعه، مردم و نظام است.
عضو خبرگان رهبری افزود: مردم از این دو قشر متفکر و ارزشمند انتظار دارند، نسبت به مسائل بنیادین حیات اجتماعی امروز، یک راه حل و یک سبک زندگی و الگوی حکمرانی مشترک را برای آنها در دنیای امروزی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه مردم به حق طی این سالهای گذشته مستحکم ایستادند و همه هزینهها را تا کنون دادهاند و رسالت مردم تمام است، گفت: امروز دانشگاه و حوزه است که برای تحقق راهبردها باید به میدان بیاید.
عضو خبرگان رهبری افزود: امروز ما با یک مسئله جدی مواجه هستیم و آن مسئله جامعه پردازی و حکمرانی است، دنیای امروز یک دنیای متحول شده است و دنیای مدرن با دنیای سنتی در ابعاد مختلف متفاوت شده است.
وی با بیان اینکه مردم خواستههای بنیادی و اساسی خود در اداره جامعه و نظام را گفتهاند، افزود: امروز ما با دولتی مواجه هستیم که هم در مبانی، هم در منطق و هم در شیوه حکمرانی یک تحول چشمگیری را مشاهده میکند.
سعدی گفت: امروز ما در ابزار حکمرانی هم با تحول چشمگیری از جمله فضای مجازی، هوش مصنوعی، دنیای دیجیتال،
مواجه هستیم و امروزه حکمرانی مسئله سادهای نیست و بسیار پیچیده شده است و علوم اجتماعی مدرن دنیای معاصر، رسالت طراحی این الگوی حکمرانی را بر دوش گرفته و بر دوش میکشد.
رئیس دانشگاه امام صادق گفت: این الگوی حکمرانی اگر بخواهد بومی بشود مهمترین عرصه تحقیق آن، وحدت بین حوزه و دانشگاه است و ما باید فهم خودم از مسئله وحدت حوزه و دانشگاه و تعامل این دو نهاد علمی را ارتقاء بدهیم.
وی در ادامه افزود: مبنای علوم اجتماعی را حوزههای علمیه به لحاظ رسالت ذاتی خود برای تولید مبانی علمی و دینی بر عهده دارند و فهم نظامهای جدید در دنیای مدرن نیازمند تعامل با دانشگاه و نهاد علم و طراحی نظامات اجتماعی است.
عضو خبرگان رهبری خطاب به اساتید حوزی گفت: اگر فقه که به تعبیر امام تئوری اداره جامعه است به طراحی نظامات اجتماعی ورود نکند، از قافله عقب است و فقه باید وارد هندسه حکمرانی و طراحی نظامات اجتماعی و فقه نظامات اجتماعی شود.
وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری که فرمودند حوزه به مسئله فقه حکومتی ورود کند، گفت: فقه حکومتی یعنی حوزه به طراحی نظامات اجتماعی ورود کند که البته اکنون حوزهها وارد شدهاند، اما باید سرعت بیشتری بگیرند.
وی همچنین با اشاره به اینکه رهبری فرمودند، دانشگاهها به آزاد اندیشی نیاز دارند گفت: آزاد اندیشی مقابل دو نکته است، یکی مقابل تحجر و یکی تسلیم نشدن مقابل علوم وارداتی و ترجمهای و آزاد اندیشی یعنی اینکه با استقلال و منطق مبانی علوم اجتماعی که مبدا و مبنای حکمرانی جامعه است مورد تحلیل قرار گیرد.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه پیشگام شدن حوزهها درتولید مبانی که در تحول علوم اجتماعی نقش و سهم مهمی دارند و همچنین بازکردن آغوش دانشگاه و باز شدن محیط دانشگاه برای آزاد اندیشی و نظریه پردازی و تولید علم را دو ضرورت اصلی امروز کشور خواند و گفت: کنارهم قرار گرفتن اینها نقش بسزایی در حل مشکلات خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در دنیای پیچیده مدرن امروز، که جامعه پردازی را با شیوههای نوین و نرم حکمرانی از بیرون مدیریت میکنند، ورود هوشمندانه نهاد علم یعنی حوزهها و دانشگاهها به میدان الزامی و تنها راه حل مشکلات همین است.