شهردار تهران: برنامه جدی برای رونق بخشی به جنوب تهران داریم که در این برنامه منطقه ۱۷ یکی از مهمترین اولویتهاست.
او اضافه کرد: منطقه ۱۷ مشترکاتی با سایر مناطق پایین تهران دارد و آن این است که از تبعیض رنج میبرد. در تهران برخی از مناطق بالاترند و برخی نیز دچار یک عقب افتادگی تاریخی هستند. از ویژگیهای دیگر این منطقه این است که علیرغم اینکه نسبت به آن بی دقتی و کم توجهی شده، خودش توانسته است گوی سبقت را از دیگران برباید.
شهردار تهران بیان کرد: ناظر به شهرداری وظیفهای داریم و آن این است که شهرداری باید یک نهاد رشد یافته و انقلابی شود و این با خدمت به مردم و پیگیری تحقق عدالت در شهر دنبال میشود. باید تلاش کنیم شهر تهران یک الگو شود و برای آن باید یک پیشرفت همه جانبه برای شهر داشته باشیم.
زاکانی یادآور شد: با فرموده رهبری معظم انقلاب نهادهای خدماتی شهر مانند خورشیدی هستند که به همه میدرخشند، اما باید در کنار آن در این مناطق جنوبی کارهای جدی را داشته باشیم. از این رو نخبگان و جمع حاضر نکاتی برای هدایت ما گفتند که وظیفه داریم دنبال کنیم.
او عنوان کرد: از چهار هزار و ۵۶۰ هکتار بافت فرسوده در تهران ۲۱۶ هکتاران مربوط به منطقه ۱۷ است، بافتی که در کنار تهدیداتش برای ما یک فرصت است. بر همین اساس در مجموعه شهرسازی ایدهای را دنبال میکنیم که رونق بخشی جدی به جنوب تهران داشته باشد و منطقه ۱۷ در این زمینه از اولویتها است.
بودجه باغ راه حضرت فاطمه (س) افزایش مییابد
شهردار تهران تاکید کرد: باید مشوقهایی برای مناطق جنوبی داشته باشیم که سرعت در تغییر و تحول در منطقه را بالا ببرد. همچنین باید یک خلق هویتی را برای این مناطق داشته باشیم. مثلا باغ راه حضرت فاطمه (س) فرصت بی نظیری برای تهران است، اما در گذشته کاری کرده بودند که یک چیز بی هویتی از آن ایجاد شده در حالیکه باید معماری ایرانی اسلامی در آن دیده شود و این پروژه از سنخ منطقه باشد و یک منفعتی برای مردم از بعد آسایش روحی و اقتصادی داشته باشد.
زاکانی گفت: دو جلسه در شهرداری برای این پروژه گذاشتیم و ممتازان معماری تهران و اساتید به اتفاق گفتند که طرح فعلی مناسب نیست. برای اینکه این موضوع عقب نیفتد تیم ویژهای را در شهرداری برای پیگیری این مسأله تشکیل دادیم. برای سال بعد بودجه و امکانات خوبی برای تبدیل آن به مجموعه فاخر در نظر خواهیم گرفت تا این مسأله بر خود منطقه نیز اثر بگذارد.
شهر را به شهروندان بازمی گردانیم
او افزود: طرح کلی برای همه تهران طراحی کردیم و آن این است که تهران را خود مردم اداره کنند و محور آنها نخبگان باشند، در هر منطقهای مجمعی از نخبگان و موثرین آن منطقه تشکیل دهیم و از آنها بخواهیم ایده بدهند و برای شهر تصمیم سازی و نظارت کنند؛ و علاوه بر آن برای محله خودشان تصمیم بگیرید و ما پشتیبان آنها باشیم.
شهردار تهران ادامه داد: ۳۵۳ محله در تهران داریم که همه آنها با هم متفاوت هستند و در داخل محلات مساجد را کانون اصلی تغییر در شهر قرار دهیم. برنامه داریم تا در هر محله پارکی مختص مادر و کودک داشته باشیم و آنها فضایی برای آموزش و بازی داشتهباشند.
۳۴۵ پارک را مشخص کردیم که ظرف دوماه تجهیز کنیم. همچنین در هر محلهای زمین و مجوز را بدهیم و مسکن ساخته شود برای زوجهای جوان و تشخیص این زوجها با نخبگان و مردم محله است؛ بنابراین باید مجموعه فعال در شهر دست به دست هم دهند و مسئولیتهای کارها را بپذیرند.
۱۴ مصوبهای که روحانی حذف کرد
شهردار تهران گفت: اولین منطقهای که برای قرار خدمت رفتیم منطقه ۲۰ بود که برخی از پروژههای آن از سال ۹۰ شروع شده و نیمه کاره مانده بود. مثلا پروژه سه راه باقرشهر ۷۸ درصد آن تا سال ۹۶ انجام و از سال ۹۶ حدود ۱۲ درصد پیشرفت داشت و در این سه ماه ۱۰ درصد باقیمانده آن انجام دادیم و تحویل مردم شد؛ بنابراین باید این جوهره نگاه در تمام نقاط شهر ما استمرار پیدا کند. البته باید کارهای خوب گذشته را قدر بدانیم و اگر کار اشتباهی شده نیز باید از آن عبرت بگیریم و آنها را تکرار نکنیم.
زاکانی افزود: در هیات دولت موضوعی مطرح شد و فهمیدیم در دولت قبل این موضوع ۱۶ مصوبه داشت و رئیس جمهور قبلی به سازمان برنامه ارائه داد و آنجا ۱۴ مصوبه را خط زدند و گفتند که ۲ مورد را که پول نمیخواهد دنبال کنند.
او ادامه داد: بر محور مساجد سعی میکنیم آموزشهایی انجام و مردم را با خطراتی که تهران را تهدید میکند آشنا کنیم تا از خطرات پیشگیری کنیم.
شهردار تهران اضافه کرد: ۵۲ فعالیت استخراج شده که اینها بر محور مسجد خانواده و مدرسه است. بخشی از این سرفصلها فعالیتهای قرآنی، ورزشی، ادبی فرهنگی و ایمنیبخشی است. باید بتوانیم در هر منطقه یک مدرسه یا خانه به صورت حرفهای در مورد این فعالیتها داشته باشیم.
زاکانی یادآور شد: به ما توصیه میشود که وارد برخی کارهایی که شروع کرده ایم مانند جمع آوری معتادان متجاهر نشوید، اما به آنها گفتم اینها انسانند و باید نوکری آنها را کنیم و ما نسبت به آنها وظیفه داریم و در همین رابطه همه دستگاهها پای کار آمدند و مصوب شد شهرداری محور کار باشد و ظرف دوماه آینده تهران از این مشکلات نخواهد داشت. همچنین ۴ هزار کودک خیابانی داریم و حضرت آقا میفرمایند تنم میلرزد وقتی دختر نوجوانی شیشه ماشین را پاک میکند. باید با پیگیری این مسائل و موضوعاتی مانند متکدیان و زباله گردان نوکری مردم را انجام دهیم.
باید اقداماتی بکنیم تا کسی نتواند کودک ۱۲ ساله را استثمار کند
او بیان کرد: در جلسهای مطرح کردیم که باید صورت جدیدی در حوزه کودکان زباله گرد و خیابانی داشته باشیم تا کسی نتواند کودک ۱۲ ساله را استثمار کند. همه امید ما در موضوعهای مطرح شده به همت و فکر و بازوی و اندیشه شما عزیزان است و مطمئن هستیم که شهدا مسیر را برای ما باز میکنند. امیدواریم مسیری را برویم که در آن حداقلهایی که زیبنده این مردم است را به انجام برسانیم.
تحول در روح و جسم شهر نزدیک است
شهردار تهران گفت: شرایط امروز کشور به ویژه برای طبقات محروم جامعه و مناطقی مانند ۱۷ مناسب نیست، اما با تلاش و کوششی که آقای رئیسی انجام میدهد حتما آینده بسیار خوبی در برابر ما وجود دارد و این مشکلات به لطف خدا کم خواهد شد.
آقای علیرضا زاکانی شهردار تهران در آخرین برنامه پویش قرار خدمت در منطقه ۱۷ در مسجد ابوذر حاضر شد و دیداری بی واسطه و صمیمی با جمعی از نمازگزاران و شهروندان این منطقه داشت.
شهردار تهران در مسجد ابوذر گفت: در این منطقه مطرح شد که منطقه ۱۷ کوچکترین منطقه است، اما با یک کثرت و شمار زیادی از اسوهها وشهدا است که ما مدیون آنها هستیم. این محفل و مکان مقدس یادآور جنایات منافقین و ترور نافرجام رهبر عزیزتر از جانمان است و ما را به حال و هوای دهه ۶۰ میبرد.
زاکانی افزود: اینکه شهدا عزیزند کاملا معلوم است چرا که پذیرش شده خدا هستند. اما ما نسبت به انها مسئولیت خطیری داریم و باید یاد آنها را زنده نگه داریم و شرایط زمانه را با آنها تفسیر کنیم و توجه کنیم که آنها الگو و اسوه هستند و راه آنها را دنبال کنیم. باید توجه کنیم که آنها زنده اند و میتوانند از ما دستگیری کنند و امیدوار به شفاعت آنها باشیم.
او ادامه داد: ملت ایران ملتی رشید و علاقمند به راه شهیدان هستند. به سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی نزدیک میشویم، باید توجه کنیم که در مراسم حاج قاسم چطور ملت ایران پس از ۴ دهه اینگونه درخشید و عظمت خود را به نمایش گذاشت. این مسأله نشان میدهد که هر که خوبی کند و به مردم خدمت کند و تبعیت از رهبری داشته باشد موفق است و مردم به آنها اعتنا خواهند کرد.
شهردار تهران اضافه کرد: شرایط امروز کشور به ویژه برای طبقات محروم جامعه و مناطقی مانند ۱۷ سخت است. اما میتوانم عرض کنم این چند ماهی را که آقای رئیسی سکاندار اجرایی کشور شدند و با تلاش و کوششی که انجام میدهند حتما آینده بسیار خوبی در برابر ما وجود دارد و این مشکلات به لطف خدا کم خواهد شد.
زاکانی بیان کرد: دوستانی که در گذشته بودند به این نکته که آثار تصمیمات آنها چه اثری روی متن جامعه دارد توجه نداشتند. به یکی از وزرای دولت گذشته گفتیم که چرا پلکانی کردن مصرف انرژی را انجام نمیدهید، جواب داد که انجام دادیم، اما سر ماه آقای رییس جمهور گفتند که چرا قبص خانه ما به این شکل و با این مبلغ امده؟ بنابراین کسی که مملکت را با خانه خود سنجه کند نمیتواند برای کشور تصمیم بگیرد.
او بیان کرد: اداره کردن کشور اصولی دارد و آن کسی که استخر خانه خود را با انرژی ارزان گرم میکند باید هزینههای آن را بپردازد تا بتوان به مناطقی مانند ۱۷ رسیدگی کرد.
شهردار تهران یادآور شد: بنابراین در چنین شرایطی علم و دانش و عقلانیت حاکم نیست و امروز اگر سختی میبینید ناشی از آوار بزرگی است که بی تدبیری در کشور به وجود آورده است. بر همین اساس است که آقای رئیسی در دولت میگوید که در کشور در حال پرداخت قبوض صادر شده قبلی هستیم.
زاکانی تاکید کرد:، اما باید اعلام کنم که آینده بسیار درخشان است و ما به عنوان عضو کوچکی از خانواده انقلاب و نوکر شما مردم، امیدواریم تهران را از تبعیض رها کنیم و فاصله شمال و جنوب را کاهش و سرانههای محلات جنوب را افزایش دهیم. نمیشود که یک منطقه سرانه فضای سبز بالای ۱۰۰ متر و دیگری ۲.۵ داشته باشد.
او گفت: باید مسئولیتهای اجتماعی خود را بپذیریم. مسیر خدمت باید توجه به مردم باشد نه اشخاص خاص. امیدوار هستم که از سال آینده شاهد تحول در شهر باشید نه تعییر بلکه تحول در روح و جسم شهر.
شهردار تهران افزود: باید خدمت ارائه دهیم و رضایت عموم مردم را به رضایت افراد خاص ترجیح دهیم و مسیری را برویم که عدالت را که از اهداف انقلاب است، ساری و جاری کنیم.
زاکانی ادامه داد: امیدواریم خدمت شایستهای به مردم کنیم. ما در داخل یک وظیفه و در عرصه جهانی و منطقهای وظیفهای دیگر داریم. استحکام داخل کشور است که به موفقیت در عرصه جهانی کمک میکند و این استحکام جز با توجه به اهل بیت، زاری در پیشگاه خداوند بزرگ، خادمی مردم و تبعیت از رهبری میسر نیست.
او بیان کرد: جلساتی را با نخبگان و دیدارهایی از منطقه داشتیم. تسهیلات در ساخت و ساز در منطقه و توجه به باغ راه حضرت فاطمه (س) و فضای سبز منطقه از موضوعات مطرح شده در جلسه با معاونان بود. در این منطقه چند محله امکان فضای سبز ندارد و تصمیم بر این شد که ۸ مجموعه پارک در نظر گرفته شود و قرار است که تملک شود و اعتبار آن از محل ماده ۷ تامین شود.
شهردار تهران عنوان کرد: هر که برای مردم بیشتر نوکری کند خداوند او را بیشتر مورد پذیرش قرار خواهد داد. امیدواریم دین خود را به مردم و رهبری ادا کنیم و شما شاهد عملیاتی شدن نکاتی باشید که مطرح شد.