رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: فلرهای شرق کارون در چهار استان فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد خاموش میشوند.
وی بیان داشت: این اتفاق نوید بخش خبر خوبی است که تزریق گاز ترش به منابع زیرزمینی و استحصال بیشتر گاز شیرین در منطقه انجام میشود، زیرا تکنولوژی فلرها در کشور آمده و ظرفیتی بسیار مناسب است که امید داریم با استفاده از این ظرفیت در استان بوشهر فلرها خاموش شود.
سلاجقه گفت: به مردم کشور به ویژه استان بوشهر تعهد میدهیم اگر صنعتی ایجاد شده برای رفاه حال مردم و معیشت آنها بوده و باید محیط زیست سالم را به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: امروز صنایع باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند و شاخصهای محیط زیست، مجوزهای محیط زیست و پایشهای مداوم و مستمر را انجام دهند و اگر دستگاهی تخلف کند به ویژه در استان بوشهر که علاوه بر صنایع موضوع اراضی ساحلی مطرح است سازمان حفاظت محیط زیست از طریق مرجع قضایی با آن برخورد میکند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه حیوانات شکاری موجوداتی هستند که در طبیعت وجود دارد افزود: هر جانوری از نظر زیستگاه مساحت خاصی را به خود اختصاص میدهد در عین حال در طول تاریخ شکار یکی از راههای تامین معیشت مردم بوده پس باید از نظر شکار و تنوع به ویژه در استان بوشهر با توجه به شرایط مناسب و تنوعی که دارد مدیریتی خاص بر شکارچیان مجاز صورت گیرد که در این صورت شکارچیان غیرمجاز و متخلف، هیچ جایگاهی نخواهند داشت و خود شکارچیان پاسبانان و نگهبانان محیط زیست خواهند بود.
سلاجقه با اشاره به اینکه یکی از اقدامات خوب برای مقابله با شکار غیرمجاز حکم سبز است اظهار داشت: توسعه زیستگاه جانوران، تهیه علوفه آنها، ایجاد آبشخور از جمله راهکارای فرهنگی و تربیتی برای برخورد با متخلفین است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۲ درصد مساحت کشور مربوط به مناطق حفاظت شده است افزود: این در حالی است که استاندارد بین المللی آن ۱۷ درصد مساحت کشور است.
سلاجقه گفت: به طور میانگین برای هر هزار هکتار یک محیط بان وجود دارد، اما در کشور ما به ازای هر ۱۳ هزار هکتار یک محیط بان جود دارد که با روشهای پهبادی و دیگر راهکارها این مشکل را برطرف کرده ایم.
وی عنوان کرد: کارگروه آلایندگی هوا هر چه زودتر در استان باید تشکیل شود و مجموعههایی مانند پارس جنوبی و عسلویه هم باید مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به طبیعت داشته باشند تا همان طور که قطب اقتصادی کشور هستند در زمینه محیط زیست هم الگو باشند.
سلاجقه تاکید کرد: برای تصفیه خانهها، پسابها و آلایندگیها فیلتراسیون استفاده شود و اگر انجام نشود از طریق قانون اقدام میکنیم.
استاندار بوشهر نیز گفت: فلرها، پسابها و فاضلاب بزرگترین مشکل زیست محیطی در استان بوشهر است.
احمد محمدی زاده افزود: حداقل در روز بیش از ۴۰ هزار متر مکعب آب فاضلاب در شهر بوشهر، گناوه و دیلم در طبیعت رها میشود بدون این که تصفیه شود و برای منابع آب بر و برای درختکاری و فضای سبز استفاده شود.