رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: ۴۵ درصد مخاطبان آموزشهای فنی و حرفهای فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که نشانگر اهمیت این آموزشهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در دیدار با
وی افزود: دنیا نیز امروزه مهارت را بسیار جدی گرفته و توجه به این مقوله نقش مهمی را در توسعه کشورها ایفا میکند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور خاطرنشان کرد: امروز سرعت تحولات و فناوری بسیار زیاد شده به گونهای که عمر مفید هر مهارت به پنج سال کاهش یافته و افراد پس از این دوره نیاز به تجدید آموزش پیدا میکنند.
وی افزود: براساس پیش بینیهای انجام شده ۶۷ درصد دانش آموزانی که در سال ۲۰۱۶ به مدرسه رفته اند در مشاغلی مشغول میشوند که هنوز به وجود نیامده است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: براساس آمار سازمان جهانی کار تا سال ۲۰۳۰ یک میلیارد نفر در جهان نیاز به آموزش مهارت دارند و با احتساب جمعیت کشورمان ما نیز باید به ۱۰ میلیون نفر آموزش مهارتی ارایه کنیم.
حسینی نیا با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای را باید بزرگترین سازمان توسعهای کشور دانست، تأکید کرد: باید فرهنگ مهارت را به باور عمومی جامعه تبدیل و از مدرک گرایی پرهیز کنیم چرا که اگر به سمت ترویج فرهنگ مهارت و کارآفرینی پیش نرویم در آینده با خسارات بزرگی روبه رو خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ۵۴ درصد کنکور دادگان امسال انتخاب رشته نکردند که نشان میدهد این افراد راه خوشبخت شدن را تنها از مسیر دانشگاه نمیدانند، افزود: ما باید این افراد را به سمت مهارت سوق دهیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به وجود ۶۴۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی با پنج هزار و ۴۰۰ کارگاه و بیش از پنج هزار مربی در کشور، گفت: با توجه به تغییرات حوزه فناوری و کسب و کارها همواره نیازمند ارتقای امکانات و تجهیزات آموزشگاهی هستیم.
حسینی نیا با اشاره به لزوم تقویت اعتبارات سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان متولی آموزشهای غیرسمی کشور، گفت: تنها هشت درصد اعتبارات آموزشی کشور سهم آموزشهای غیررسمی است که آن هم بین ۲۶ دستگاه تقسیم میشود.
وی در ادامه از قزوین به عنوان استانی که از قطبهای صنعت کشور به شمار میرود، یاد کرد و گفت: مهارت آموزی و تربیت نیروهای ماهر در این استان از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
پیوند علم و صنعت در کشور باید جدیتر گرفته شود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین هم در این دیدار گفت: پیوند علم و صنعت در کشور باید جدیتر گرفته شود که بخش بزرگی از این مهم از طریق مهارت آموزی تحقق مییابد.
وی افزود: مهارت آموزی، جوانان را با محیط کار و صنعت آشنا کرده و آنان را مهیای ورود به بازار کار میکند
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی در پیشبرد اهداف رشد و توسعه کشور و اشتغالزایی برای جوانان، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز تاکیدات زیادی به مهارت آموزی و پیوند علم و صنعت دارند که نشانگر اهمیت این حوزهها است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: باید کاری کنیم که دانشجویان ما محیطهای صنعتی را پس از خانه و دانشگاه خانه سوم خود بدانند.
وی افزود: جامعه اسلامی باید در بهره گیری از علوم و دستیابی به رشد و تعالی در عرصههای مختلف از سایر جوامع سبقت بگیرد.
امام جمعه شهر قزوین با بیان اینکه ریشه اقتصاد از قصد آمده است، گفت: انسان باید قصد کند تا با توجه به دو بال تهذیب و علم به رشد و تعالی دست یابد و زمینه رونق اقتصادی و توسعه را در جامعه خود فراهم سازد.