شهید حسن شوکت پور از شاخصترین سرداران دوران دفاع مقدس و از نامآشناترین فرزندان دلیر استان سمنان در سالهای جنگ تحمیلی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، سردار شهید حسن شوکت پور ۱۵ آذر ماه ۱۳۳۱ و در شب شهادت امام حسن مجتبی (ع) در خانوادهای مذهبی در درجزین چشم به جهان گشود و نام حسن را برایش برگزیدند.
سالهای نوجوانی اش به فعالیتهای فرهنگی علیه رژیم شاه پرداخت و با تهیه و توزیع کاریکاتور و نوشتههای متناسب با فضای سیاسی اجتماعی آن زمان به بیداری و روشنگری مردم و خصوصا قشر دانش آموزان پرداخت و این فعالیتها تا پیروزی انقلاب ادامه یافت.
او، پس از پیروزی انقلاب در دستگاههای مختلف و از جمله استانداری مشغول به کار شد سپس از سوی دفتر عمران حضرت امام خمینی (ره) به کردستان رفت و در آنجا به فعالیتهای عمرانی و سازندگی مشغول شد. پس از آن مدتی با واحد فرهنگی حزب جمهوری اسلامی همکاری کرده و به افشای جنایات گروهک منافقین در کردستان پرداخت.
این سردار شهید با شروع جنگ به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و در بیشتر عملیاتها شرکت کرد.
وی مسئولیت لجستیک قرارگاه حمزه و لشکر ۱۴ امام حسین را تا عملیات پیروزمند والفجر ۸ در مناطق محتلف جنگی به عهده داشت همچنین وی به دلیل تواناییهای بسیاری که داشت به عنوان مسئول تدارکات قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) منصوب شد.
این سردار بزرگ دوران دفاع مقدس که در عملیات والفجر ۸ بر اثر اصابت ترکش توپ قطع نخاع شد، اما شوق شهادت او را با همان صندلی چرخدار نیز به پشت خاکریزهای دفاع از ایران کشاند و تا پایان دفاع مقدس در جبههها و کنار همرزمانش ماند.
حسن شوکت پور با پایان جنگ به سمت فرماندهی لجستیک نیروی مقاومت و جانشین فرماندهی آماد نیروی زمینی سپاه منصوب شد.
این سردار شهید استان سمنان در حالی که بیش از دو ماه از رحلت امام شهدا نگذشته بود بر اثر عفونت شدید کلیه، از صف اهل دنیا جدا و به خیل شهیدان انقلاب پیوست.
او در سحر گاه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۶۸ در بیمارستان بقیةالله به خلعت “شهادت” مزین شد و در زادگاهش درجزین به خاک سپرده شد.