معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، گفت: تاکنون ۹۱ درصد از معلمان و فرهنگیان قمی در برابر کرونا واکسینه شده اند در حالی که میانگین کشور این آمار ۸۶ درصد است.
وی در ادامه با اشاره به تزریق روزانه بیش از ۵ هزار دُز واکسن در استان، گفت: حدود ۷۱ درصد از جمعیت استان قم تاکنون برابر بیماری کرونا واکسن زده اند و بیشتر واکسنهایی که این روزها در استان تزریق میشود مربوط به دُز دوم و سوم است.
محبی با اشاره به حضور بیش از ۱۴ هزار فرهنگی و بیش از ۲۶۰ هزار دانشآموز در استان، گفت: شیوه نامه های بهداشتی به طور متوسط ۸۰ درصد در سطح استان رعایت میشود.
وی با بیان اینکه بازرسان مرکز بهداشت به صورت مرتب و روزانه از مدارس استان بازدید میکنند، گفت: تهویه نامناسب، گندزدایی نکردن اماکن و همچنین رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی بیشترین چالشهای بهداشتی مدارس است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه به رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی در برخی از مشاغل، اماکن و اصناف اشاره کرد و گفت: بانکها، مرکز شماره گذاری خودرو و پایانههای مسافربری به ترتیب با ۴۰، ۴۵ و ۴۷ درصد رعایت شیوهنامههای بهداشتی از جمله مشاغل و اماکنی هستند که کمترین میزان رعایت را ثبت کردهاند.
رئیس مرکز بهداشت قم با اشاره به واکسینه شدن حدود ۴۷ درصد اتباع ساکن قم، گفت: حدود ۲۰۰ هزار تبعه مجاز و غیرمجاز در قم سکونت دارند که تاکنون بیش از ۹۰ هزار نفر از آنها در مقابل با بیماری کرونا واکسینه شده اند.
دکتر محبی با اشاره به جمعیت قابل توجه اتباع در قم، گفت: در صورتی که اتباع بیش از گذشته برای واکسیناسیون اقدام کنند میتوان امیدوار بود که میزان واکسیناسیون در استان به میانگین کشوری نزدیک شود.
وی با بیان اینکه مدیران و مسئولان استان باید پیشتاز رعایت شیوه نامههای بهداشتی باشند، افزود: در حال حاضر روند بستریها و فوتیهای کرونایی در استان رو به کاهش است، اما نباید به این وضعیت قانع بود و با رعایت بیشتر شیوه نامههای بهداشتی از هرگونه اوج گیری مجدد بیماری جلوگیری کرد.