اراک؛
فلفل دلمهای زرد و نارنجی، عینک آفتابی طبیعی
کاروتنوئید نام گروهی از مواد است که در فلفل دلمه ای نارنجی به وفور وجود دارند. این گروه مواد شیمیایی در سلامت چشم بسیار موثرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ بتاکاروتن یکی از این کاروتنوئیدهاست. همان مادهای که در هویج هم یافت میشود. حتماً از تأثیر هویج در تقویت بینایی شنیدهاید. هر ماده غذایی نارنجی رنگش را از این ماده شیمیایی میگیرد. این ماده همچنین یک آنتیاکسیدان قوی است و در پیشگیری از سرطان موثر است. تقویت ایمنی بدن، از دیگر خواص این ماده است.
با مصرف فلفل دلمهای رنگی بدن شما کالری کم و مواد مغذی فراوان دریافت میکند. از یک خوراکی چه انتظار بهتری میتوان داشت؟
ویژگیهای مشترک در رنگهای مختلف فلفل دلمهای
فلفل دلمهای به علت دارا بودن آب میانبافتی فراوان یکی از کمکالریترین سبزیها میباشد. با وجود اینکه فلفل دلمهای سبز رنگ در میان اکثر افراد شناختهشدهتر میباشد، اما پیگمانهای ایجادکننده رنگ قرمز، نارنجی و زرد خواص بسیاری دارند. از نظر طعم، فلفل دلمهای سبز کمی تلختر است و فلفلهای زرد، نارنجی و قرمز شیرینتر هستند و به حالت میوهای بیشتر شبیه میباشند. فلفل دلمهای گیاه تندی نیست؛ زیرا کاپسایسین که باعث طعم تندی در فلفل میشود، در این فلفل به مقدار بسیار ناچیزی وجود دارد.
فلفلهای زرد، نارنجی و قرمز منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها هستند. کاروتنوئیدها گروهی از مواد شیمیایی گیاهی میباشند که سلامت چشمها را به همراه دارند. کاروتنوئیدهای موجود در فلفلهای دلمهای عبارتند از:بتاکاروتن که مسئول ایجاد رنگ نارنجی در هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمهای نارنجی و... میباشد، در سلولهای بینایی تبدیل به ویتامین A میشود؛ که این ویتامین به منظور تقویت فرآیند بینایی بالاخص در نور کم کاربرد دارد. همچنین این ویتامین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سلولهای شاخی پوست موثر میباشد. بتاکاروتن همچنین از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی میباشد که افراد را در برابر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی محافظت میکند.
لوتئین و زآگزانتین که رنگ زرد را در زردآلو، فلفل دلمهای زرد و ... ایجاد میکند. از مواد اصلی تشکیلدهنده ماکولای چشم میباشند و ماکولای چشم را از آسیبهای ناشی از افزایش سن محافظت میکنند و کمبود آنها آب مروارید را در پی دارد. در حقیقت فلفل دلمهای زرد و نارنجی را میتوان نوعی عینک آفتابی طبیعی برای چشمها دانست.
به طور کلی انواع فلفل از جمله فلفل دلمهای جزء مواد غذایی آلرژیزا محسوب میشوند و بهتر است افرادی که پوستی حساس و تحریکپذیر دارند و با مصرف غذاهای آلرژیزا دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی میشوند، انواع فلفلهای دلمهای را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.