نتایج تغییر نژاد بذر پنبه در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران واقع در ورامین اعلام شد.
دکتر عباس صلاحی اردکانی، پنبه را یکی از گیاهان راهبردی و پر اهمیت خواند و افزود: تمام اجزای این گیاه کاربرد دارد، خود پنبه در صنعت نساجی، پنبه دانه در روغن کشی ، تفاله آن برای خوراک دام و طیور و چوب پنبه در صنعت مبل سازی و نئوپان استفاده می شود و دارای اهمیت است.
صلاحی یکی از ویژگیهای تغییرنژادی بذر پنبه را کاهش زمان رشد گیاه را از ۲۷۰ به ۱۲۰ روز عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط جوی، این کاهش، نه تنها مصرف کمتر آب را به همراه دارد بلکه محصول، سریعتر روانه بازار میشود و می تواند شرایط اقتصادی خوبی را فراهم کند.
وی بهره برداری مجدد از زمین کشت این بذر را برای کاشت بذرهای مختلف کشاورزی یکی دیگر از ویژگی تغییر نژادی بذر پنبه اعلام کرد و افزود: ارقام معرفی شده می تواند با نمونههای کشورهای توسعه یافته که داد و ستد و صادرات می شود رقابت کند وحتی الیاف آن از استحکام بالاتری برخوردار است.
محقق و مسئول دفتر پنبه این مرکز نیز، گفت: در بخش تحقیقات "به زراعی" ، روی روشهای بهینه مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، آبیاری، مدیریت آبیاری و مدیریت تنش ها، استفاده از تنظیم کنندههای رشد، برگ ریزها و هورمونهای کند کننده رشد، پژوهشهایی در حال انجام است.
دکتر نادری افزود: در بخش "به نژادی" ، حفظ و احیای ژن پلاسم پنبه و کنف کشور و تولید رقمهای جدید، خالص سازی ارقام موجود و تولید ارقام هیبرید نیز به مراحل خوبی رسیده ایم.