اراضی نیشکر در خوزستان به صورت کشت روی پشته است. بنابراین باید از دستگاهی استفاده شود که توانایی برداشت نیشکر در این اراضی را داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در نهمین جلسه کارگروه کشاورزی قراردادی توسعه زنجیرههای ارزش و توسعه صادرات گفت:سطح زیر کشت نخیلات استان ۴۲ هزار و ۸۲۰ هکتار میباشد که از این میزان ۳۷ هزار و ۱۷۰ هکتار بارور و ۵ هزار و ۶۵۰ هکتار غیر بارور میباشد.
تورج نوروزی افزود: استان خوزستان با صادرات سالانه ۷۵ تا ۹۰ هزار تن رتبه اول صادرات خرمای کشور را به خود اختصاص داده است
وی تازه خوری، صادرات، صنعتی، خودمصرفی و توزیع داخلی را از عمدهترین مصارف خرما در استان برشمرد و اضافه کرد: بازارهای هدف برای صادرات محصول خرما محدود میباشد همچنین عدم تناسب صنایع تبدیلی مناسب با ارقام تولیدی استان از دیگر مشکلات در این حوزه میباشد
نوروزی با اشاره به سنتی بودن اغلب کارگاههای بسته بندی و صادرکننده محصول در استان تصریح نمود: وجود ظرفیتهای بالا به منظور تولید انواع فرآوردههای خرما از رقم استعمران و اجتناب از صادرات فلهای آن، احداث سردخانه جهت نگهداری ارقام تازه خوری نظیر برحی و عرضه در خارج از فصل متناسب با برنامه توسعه نخیلات استان از فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه نخیلات میباشد
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از برنامهها و اولویتهای وزیر جهاد کشاورزی کشاورزی قراردادی میباشد.
جواد سلطان کاظمی افزود: اولویت اول جهاد کشاورزی تولید و امنیت غذایی و سپس ایجاد و تکمیل زنجیرههای ارزش تولید میباشد چرا که اشتغالزایی و محرومیت زدایی را به دنبال خواهد داشت
مدیر امور دام سازمان نیز با بیان اینکه برداشت نیشکر در دنیا به دو صورت سبز و سیاه انجام میشود گفت: اگر نیشکر سوزانده نشود ضریب قند در کارخانجات کاهش مییابد
قاسمی افزود: اراضی نیشکری در استان به صورت کشت روی پشته میباشد بنابراین باید از دستگاهی استفاده شود که توانایی برداشت نیشکر در این اراضی را داشته باشد و سرشاخههای نیشکر را به سیلاژ تبدیل کند
بیشتر بخوانید:بازیافت پوشال حاصل از برداشت سبز در کشت و صنعت کارون
وی با بیان اینکه در حال حاضر از چاپر ذرت برای برداشت استفاده میشود اضافه کرد: فناوری در ساخت ماشین آلات برداشت نیشکر باید ارتقا یابد
در پایان این جلسه مقرر شد معاونت بهبود تولیدات دامی، شرکت توسعه نیشکر، شرکت دانش بنیان و بنیاد علوی جلسات تخصصی در این خصوص برگزار شود