رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رتبهبندی معلمان فقط برای کار معلمی است نه بخشهای اداری و خدماتی هر چند که آن افراد برای ما عزیز هستند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع بند (۱) ماده (۶) قانون خدمات کشوری را مطرح کرده است در حالی که آنچه ما در کلیات رأی دادیم بحث ۸۰ درصد هیأت علمیها متناظر بود که قرار بود آن را عملی کند و در ماده (۷) همکاران فرهنگی کاملاً محدود شدند یعنی فقط ۱۰ درصد در این رتبه میتوانند قرار گیرند در صورتی که در سیستم آموزش عالی چنین محدودیتی برای آنهایی که در رتبهها قرار میگیرند، وجود ندارد و عملا با این لایحه رتبهبندی اجرایی نمیشود و صرفاً قانون خدمات کشوری اعمال خواهد شد و حقی از معلمان ضایع میشود و انگیزه ارتقاء از آنها سلب خواهد شد لذا درخواست میکنم رتبهبندی را شفاف کنید. به اعتقاد من با این تغییرات ایجاد شده شفافیت رتبهبندی دیگر وجود ندارد و حق فرهنگیان پایمال میشود.
وی تصریح کرد: اگر یک معلم به دفتر نمایندهای مأمور میشود نمیتواند در رتبهبندی قرار گیرد، در حالی که کار معلمی انجام داده، اما اگر یک سال مأمور، فرماندار، بخشدار و ... شود از این امر مستثنی خواهد شد، ولی حسابدار یک مدرسه اگر معلم است میتواند در رتبهبندی قرار گیرد، اما یک فرماندار، بخشدار و شهردار نمیتواند در رتبهبندی قرار گیرد. در حالی که در وزارت علوم اگر کسی یک سال مأمور شود همچنان از مزایا برخوردار خواهد شد لذا اینجا حق معلمان ضایع میشود.
آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز در پاسخ به این نماینده، با بیان اینکه پیشنهاد و تذکر شما وارد نیست، گفت: هدف ما از رتبهبندی این بوده که منزلت و جایگاه معلمان را در جامعه اسلامی و آموزش و پرورش ارتقاء دهیم، همچنین در بند ۲ ماده ۲ وقتی تعاریف و مفاهیم آمده حرف از معلمان زدیم و مشخص کرده معلمان چه کسانی هستند. در واقع این رتبهبندی فقط برای معلمان است یعنی بخشهای اداری و خدماتی که برای ما عزیز هستند، در قانون خدمات کشوری مد نظر قرار میگیرند.
وی ادامه داد: لذا پیشنهاد شما مبنی بر اینکه خدمات اداری نیز علاوه بر آموزش و پرورش شامل این مهم شود، وارد نیست چرا که مطابق بند ۲ قانون صرفا کسانی میتوانند شامل این قانون شوند که شغل آنها معلمی باشد یعنی کسانی که سر کلاس میروند، در واقع یک مدیر هم باید سر کلاس برود و ۲۴ ساعت در هفته موظفی خود را داشته باشد و چنین فردی معلم میگوییم لذا نباید خلاف بند ۲ ماده ۲ عمل کنیم، از قضا پیشنهاد شما خلاف این است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در هیأت علمی وزارت علوم نیز کسی سر کلاس نرود و وظیفه آموزشی خود را انجام ندهد که دیگر هیأت علمی نیست وگرنه هر کسی یکی دو سال معلمی میکند و بعد برای همیشه فرماندار میشود، این دیگر معلمی محسوب نمیشود. معلم کسی است که ۲۴ ساعت در هفته سر کلاس برود و کار معلمی انجام دهد و ما در ماده ۲ قانون همین را مشخص کردهایم.
دولت اجرای طرح رتبه بندی معلمان را پذیرفته است
رئیس مجلس در واکنش به اظهارات معاون سازمان امور استخدامی گفت: دولت هم در صحن مجلس و هم در جلسه سران قوا متعهد شده طرح رتبه بندی معلمان را از ۳۱ شهریور به بعد اجرا کند.
آقای حسین عرب اسدی معاون رئیس سازمان امور استخدامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، نسبت به تغییرات ایجاد شده در لایحه نظام رتبه بندی معلمان انتقاد کرد و گفت: تغییرات ماهوی در لایحه اعمال شده که آن را به طرح تبدیل کرده است، یعنی در ۸ ماده بیش از ۱۵ تغییر اساسی انجام شده و تلقی ما حداقل این است که این دیگر لایحه نیست.
وی ادامه داد: متاسفانه بار مالی برای امسال دیده نشده و دولت برای امسال اعتبار ندارد که تامین کند، ما از ابتدای سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم که در لایحه بودجه تقدیم شده است، بنابراین عدد بار مالی جدید که در پیشنهاد مطرح است، واقع بینانه نیست.
آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سخنان نماینده دولت در دفاع از لایحه نظام رتبه بندی معلمان، گفت: ما نمیتوانیم تلقی خودمان را بگوییم و این لایحه بوده و رئیس سازمان بودجه بار مالی آن را در سطح مورد نظر با بررسی در صحن قبول کرده است. حال میگویید؛ مجلس هر کاری خواسته کرده، این ظلم در حق مجلس است و این رفتار درست نیست. ما اینجا هم قانون را رعایت کرده ایم و هم از حق معلمان دفاع کرده ایم تا بعد از ۱۰ سال قانون در مسیر درستی پیش رود و مشکلی در آن ایجاد نشود.
وی همچنین با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بار مالی ۲۵ هزار میلیارد تومانی برای اجرای این طرح در سال آینده در نظر گرفته است گفت: دولت هم در صحن مجلس و هم در جلسه سران قوا متعهد شده است که این طرح را همچنین در سال جاری از ۳۱ شهریور به بعد اجرا کند.
محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز در پاسخ به نماینده دولت گفت: کسانی به عنوان نمایندگان دولت در جلسات بررسی طرحها و لوایح شرکت میکنند نباید قوه عاقله مجلس را در بررسیها زیر سوال ببرند. برادر بزرگواری که به عنوان نماینده دولت در صحن حاضر شدند طوری صحبت کردند که گویی ما این طرح را دو روزه بررسی کرده و به اینجا رساندهایم.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس ادامه داد: اگر میبینیم این لایحه شیر بی یال و دم و اشکم نتیجه پیشنهادات مکرر شما بوده که نگذاشتید لایحه به درستی اجرا شود نه اینکه مجلس را زیر سوال ببرید و لذا از رئیس مجلس انتظار داریم به این افراد تذکر دهند، افرادی که ۱۰ روز است که از دانشگاه به دولت با یک عنوان مدیریتی مهم تشریف فرما شده و میگویند که در مجلس اینگونه رفتار میشود. بدنه و جامعه فرهنگیان خود قضاوت کند که این چه صحبتهایی است که در مجلس میشود و خواهشمندم این بزرگواران شأن و جایگاه خود را بدانند.
قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: من در صحبتهای قبلی به صحبتهای ایشان اعتراض داشتم، اما انصافا اقای عرب اسدی در مدیران پیشکسوت بوده و از دانشگاه به اینجا نیامده است.