کشاورز آبادانی در مناظره با معاون سد سازی سازمان آب و برق خوزستان نسبت به تبعات زیانبار سدهای پایین دست رودخانه بهمنشیر هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ کشاورز آبادانی در گفتگوی ویژه خبری شبکه آبادان گفت: یک سد تنظیمی در پایین دست رودخانه بهمنشیر و در کانال ژیان به طول ۱۱ کیلومتر احداث شد که از این طریق آب به این رودخانه پمپاژ می شود.
بدرانی مقدار آب پمپاژ شده در سد تنظیمی را ناکافی و تنها برای نگه داشتن آب شور در پشت سد عنوان کرد و افزود: این مسئله سبب شده است که تمامی آلایندگی ها در رودخانه بهمنشیر به صورت مرتب در حال رفت و برگشت باشند و این آب گزینه مناسبی برای کشاورزی نیست.
وی ادامه داد:اگر آب را در ایستگاه طره بخاخ آزمایش کنیم مشخص می شود آب مناسبی برای کشاورزی نمی باشد ، زیرا سرعت جزر و مد با ساخت سد گرفته شده و این موضوع سبب شده است که رسوب گذاری در رودخانه تسریع یابد.
کشاورز آبادانی تصریح کرد:چرا بجای ساخت ۳ سازه بزرگ در سه راهه رودخانه یک سد تنظیمی ساخته نشد که آب به راحتی به بهمنشیر سرازیر شود؟
بدرانی در ادامه به مشکلات ساخت این سد برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: ساخت این سد باعث افت کشاورزی و مهاجرت تعداد زیادی از کشاورزان شد.
مسؤل سد سازی سازمان آب و برق خوزستان نیز گفت: سد پایین دست بهمنشیر تضمین کننده آب است و کنترل کننده شوری نیست.
مسعود حکمی افزود:پس از اینکه این سد احداث و به مرحله بهره برداری برسد ۳۰ متر مکعب تخلیه آب به دریا را خواهد داشت و جریان رودخانه بصورت جاری خواهد بود و مقدار حق آبه دریا و حق آبه ی که باعث تصفیه و پالایش رودخانه می شود به دریا سرازیر خواهد شد و دیگر به صورت مخزن عمل نمی کند.
احداث سد سلولی به عنوان مانعی مصنوعی به منظور جلوگیری از تداخل آب شور دریا و آب شیرین رودخانه، همچنین تامین آب خام (شرب، کشاورزی و صنعتی) جزیره آبادان و خرمشهر، جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش بازده تولید ایستگاه پمپاژ مارد به ظرفیت ۱۲۰ مترمکعب بر ثانیه و عبور طغیان های فصلی، ایجاد معبر کشتیرانی سه منظوره نظامی، تجاری و گردشگری، احداث پل با مفصل چرخشی و توانایی تامین عبور بار ترافیک جاده ای و آبی و احداث سازه عبور ماهی در سد پایین دست و مارد سدهای سلولی آبادان و خرمشهر به شمار می آید.