رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا گفت: شهرهای کشورمان به دلیل ساختارهای نامناسب برای افراد دارای معلولیت، دسترسپذیر نیستند و در ساختار شهرها و شهرسازی ما قشر معلول نادیده گرفته شدهاند.
وی ادامه داد: ساختمانهای بسیاری از سازمانهای دولتی و عمومی، مناسبسازی نشدهاند و یک فرد دارای معلولیت برای پیگیری امور خود، از حداقل حقوق اجتماعی نیز محروم است و نمیتواند از خدمات دستگاههای خدماتی بهره ببرد و تسهیلات لازم را دریافت کند.
رئیس کمیسیون عمران شورا اظهار کرد: معلولان ما نیاز به درمان، آموزش، تفریح، کسب و کار، سفر و دید و بازدید، دارند که لازمه آن، تأمین امکانات لازم برای رفت و آمد معلولان و جانبازان عزیز است.
تشکری هاشمی با بیان اینکه در شهرداری تهران، اقدامات خوبی برای ارائه خدمات به معلولان انجام شده است، ولی کفایت نمیکند، تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار معلول و جانباز از خدمات شبکه حمل و نقل ویژه این عزیزان برخوردار هستند، اما این امکانات باید در تهران توسعه یافته و برای همه عزیزان معلول در سراسر کشور نیز فراهم شود، لذا از سازمان بهزیستی کشور میخواهیم تا این موضوع را پیگیری کنند و امیدواریم دیگر شهرداریهای کشور نیز در کنار آن سازمان، پیگیر حمل و نقل مناسب برای معلولان باشند.
وی اظهار کرد: باید وجود آمار و ارقام دقیقی از قشر معلولان در دست باشد تا بتوانیم برنامهریزی دقیقی در این زمینه داشته باشیم در صورتی که متأسفانه آمار و اطلاعات صحیحی از جامعه معلولان در اختیار ما نیست و از سازمان بهزیستی میخواهیم گزارشهای مورد نیاز را تعیین و اعلام کنند.
تشکری هاشمی اظهار کرد: به عنوان نمونه، در موضوع مناسبسازی ساختمانها برای معلولان و جانبازان، اطلاعات فنی دقیقی در دسترس دستگاهها نیست و پیشنهاد میکنم شهرداری تهران به صورت داوطلبانه و رایگان به تمام دستگاهها خدمات مشاورهای ارائه دهد تا در مناسبسازی اماکن مورد استفاده قرار بگیرد.
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با تأکید بر اینکه در خصوص کودکان کار، معتادان متجاهر و زنان سرپرست خانوار نیز آمار دقیقی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: پیشنیاز هر اقدام زیربنایی، دسترسی به گزارشهای جامع و موثق است و در صورت دستیابی به این اطلاعات، برنامهریزی دقیق در این زمینه امکانپذیر است.