مدیر باغبانی جهاد کشاورزی قم، گفت: پیش بینی میشود امسال حدود ۵۰ کیلوگرم، کلاله خشک زعفران، از مزارع زیر کشت استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه در مجموع ۲۶ هکتار از مزارع استان زیر کشت زعفران رفته است، گفت: البته امسال نسبت به سالهای گذشته کاهش تولید زعفران در استان و چند شهر دیگر بسیار محسوس بود.
ابراهیمی درباره علت کاهش محسوس تولید زعفران نسبت به سال گذشته، گفت: شکل گیری گل از پیاز زعفران نیاز به سرمای زیادی دارد و با توجه به اینکه سال گذشته زمستان سردی را در استان قم پشت سر گذاشتهایم، نیاز سرمایی پیاز زعفران به حد کافی تامین نشده و در نتیجه میزان گل دهی مطلوب نیز نسبت به میزان مطلوب کاهش یافته است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی قم، افزود: پیش بینی میکنیم که امسال حداکثر ۵۰ کیلو گرم زعفران از ۲۶ هکتار مزرعه زیر کشت، استان قم تولید شود.
ابراهیمی گفت: امسال خوشبختانه در استان بارندگی خوبی را داشتیم و اگر این بارندگیها به همین شکل ادامه داشته باشد نیازی به آبیاری در مزارع زعفران نخواهیم داشت.
گیاه زعفران اگر با شرایط منطقه ای سازگار باشد با کمترین هزینه، تحول اقتصادی محسوسی را برای منطقه ایجاد می کند.
اقتصادی بودن کشت زعفران و نیاز به آب کم و کاشت آن در زمین ها و اراضی خرد باعث شده کشاورزان بیشتری به کشت زعفران ترغیب شوند.
گل گیاه زعفران در مصارف دارویی و غذایی استفاده می شود و در مناطقی که دارای زمستان های ملایم و تابستان های گرم وخشک است به خوبی رشد می کند.
سال گذشته حدود ۹۰ کیلوگرم زعفران از مزارع استان قم برداشت شده بود که با توجه به نامساعد بودن سال زراعی گذشته، این میزان امسال به ۵۰ کیلوگرم کاهش داشته است.