مزرعه بز آلپاین جوارم سوادکوه به عنوان یک مدل اقتصادی موفق به رونق دامپروی در زمان کمبود نهادهها کمک کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، فعالیتهای اقتصادی در قالب صنعتی، کشاورزی، دامداری، خدماتی و گردشگری همواره دارای فراز و نشیبهایی است که آیندهنگری مناسب برای تقویت تهیه و تولید و بازار مصرف و استفاده از روشهای نوین در فعالیتها بر سوددهی و افزایش اشتغال کمک میکند.
پویایی دامداری به دلیل ارتباط با موجودات زنده و نگهداری و پرورش مناسب برای شیر، گوشت یا سایر فراوردههای دامی آن دارای حساسیتها و ظرایف ویژهای است.
طرح پرورش بز آلپاین ارسلان نجاتی در روستای جوارم بخش زیراب شهرستان سوادکوه به عنوان یکی از طرحهای جهش تولید مورد توجه است.
پرورش دهنده بز آلپاین در جوارم سوادکوه گفت: تلقیح مصنوعی دامها با اسپرمهای متماز فرانسوی را با خرید تعدادی دام بومی آغاز کرد.
ارسلان نجاتی افزود: توانست با این روش ۸ برابر بیشتر از بزهای معمولی از بزهای آلپاین شیر بدست آورد.
او گفت: توانایی بالای تولید شیر، سازگاری با آب و هوای منطقه، خوش بنیه بودن و کوچ رو بودن آن از خصوصیات بارز این نژاد است.
نجاتی با بیان اینکه بزهای آلپاین حدود ۷ ماه از علوفه های تولیدی مزرعه شامل تریتیکاله، شبدر و یونجه تغذیه میشوند و کاهش حدود ۲۰۰ میلیون تومانی هزینه تولید را در بر دارد، ادامه داد: این بز ۳۰۰ روز در سال شیر میدهد و سود خوبی برای پرورش دهنده آن دارد.
پرورش بز آلپاین با توجه کمبود نهادههای دامی، سبب افزایش تولید، بهره وری و رونق اقتصادی دامداران مازندرانی شده است.
محل زندگی این حیوان کوههای آلپ فرانسه است.
زینب نجاتی گزارش میدهد