مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: هم اکنون ۷۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی در کشور نصب شده که ۳ تا ۴ هزار مگاوات از این ظرفیت، به دلیل فرسودگی نیروگاه ها، از بین میرود.
محسن طرز طلب در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه نیروگاههای فرسوده بهره وری کمتر دارند و گاز بیشتری مصرف میکنند افزود: با بهینه سازی نیروگاههای کشور، میتوان این حجم را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
وی با بیان اینکه خاموشیهای سال گذشته تلنگری برای توجه بیشتر به بخش تولید بود گفت: بی توجهی به تولید سبب بروز آسیب به کشور میشود بنابر این، رفع مشکل در این بخش نیازمند توجه بیشتر از سوی دولت هستیم.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تاکید بر پیگیریهای انجام شده برای دریافت طلب موجود از دولت ادامه داد: اگر دولت طلبهای ما را پرداخت کند ماهم میتوانیم تعهدات خود را به نیروگاه سازان و پیمانکاران پرداخت کنیم.
طرزطلب با بیان اینکه پرداخت نشدن طلبها از سوی دولت و عملیاتی نشدن تعهدات ما به بخش خصوصی سبب قفل شدن سیستم تولید برق میشود گفت: این رویه سبب ایجاد فاصله زیاد بین تولید و مصرف و بروز خاموشی در کشور میشود.
وی با بیان اینکه با فاصله گرفتن تولید و مصرف همه به دنبال واردات در حوزه برق هستند ادامه داد: اگر پولی برای واردات وجود دارد چرا به ما نمیدهند که تعهدات خود را عملیاتی کنیم تا روال تولید در صنعت برق عادی شود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه سال گذشته به دلیل محدودیت، با وجود ارسال صورت حسابهای ارزی به بانک و تایید آنها نتوانستیم ارز به پیمانکار بدهیم افزود: از اوایل امسال روند بهتر شد و ما توانستیم LCهایی که در بانک مرکزی وجود داشت را در اختیار پیمانکار قرار بدهیم.
طرزطلب گفت: تولید زیرساخت است و باید به ما در این بخش توجه و کمک بیشتری شود تا ما بتوانیم با تامین منابع، نیروگاه سازی را در کشور انجام دهیم.